To je to što me zanima!

Šok na startu priprema: Mihiću pukli ligamenti, propušta Euro!

Lijevo krilo hrvatske rukometne reprezentacije Lovro Mihić (24) u utorak kasno navečer morao je na Kliniku za traumatologiju u Zagrebu zbog teške ozljede desne noge. Euro je završena priča
Vidi originalni članak

Već prvi dan priprema za Euro sljedeće godine hrvatska rukometna  reprezentacija pretrpjela je veliki udarac. Lovro Mihić (24) teško je ozlijedio desnu nogu i neće ga biti na smotru koja će se održati od 9. do 26. siječnja iduće godine!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mihić je kasno u utorak završio na zagrebačkoj Klinici za traumatologiju gdje su mu potkoljenicu stavili u longetu. Fotografiju je na društvenim mrežama objavio glavni fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba uz opis:

"I kad je teško, on je s osmijehom. Miha kralj".

Radi se o puknuću prednjeg talofibularnog ligamenta, glavnog stabilizatora zgloba. Longetu će na nozi nositi tjedan dana, a nakon toga krenut će s rehabilitacijom koja će do prvog treninga, potrajati oko šest tjedana, izvijestili su iz saveza.

Lijevo krilo Wisle Plock ostat će uz reprezentaciju za vrijeme priprema u Zagrebu jer će tako imati maksimalnu medicinsku skrb.

DESETLJEĆE BEZ SREBRA I ZLATA Okupila se Červarova 'djeca': Finale im treba biti motivacija

Lovro Mihić započeo je karijeru u Zagrebu kao desetogodišnjak i bio je kapetan u svim uzrasnim kategorijama, a 2015., na želju tadašnjeg izbornika Željka Babića, prešao je u bjeloruski Meškov Brest. On ga je i uveo u hrvatsku A-reprezentaciju.

Na velikim natjecanjima za "kauboje" debitirao je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. u utakmici protiv Saudijske Arabije te je pomogao u rotaciji kako bi odmorio Manuela Štrleka. Na istom je Mundijalu protiv Čilea zabio osam golova iz osam pokušaja i proglašen je igračem utakmice.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inače, radi se o momku kojemu je, uz rukomet, velika strast i karate, gdje je kao dijete dogurao do smeđeg pojasa.

U izostanku Štrleka, a sad i Mihića, Červar će muku mučiti tko će biti zamjena zagrebašu Davidu Mandiću (22). Na proširenom su popisu na toj poziciji još Mandićev klupski kolega Valentino Ravnić (24) te Nexeov Marin Jelinić (23).

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Zlatan 10 18.12.2019.

    Egallll, ionako sljedi borba od 7-10 mjesta

  • plafon123 18.12.2019.

    Jel itko pro itao intervju sa Strlekom? Ocito ne, ili jeste, ali je nama uvik draze kad su svađe i prepirke, makar one bile izmisljene. Zlocesti smo vrlo. I da se razumimo, ni za mene Lino vise nije za ove pozicije, ali ne pricajte gluposti ako ne znate ili ne zelite znat sve informacije.

  • 18.12.2019.

    Ovaj samo da je malo jaci izgledo bi kao Lovren

Komentiraj...
Vidi sve komentare