To je to što me zanima!

Solskjaer: Ma radije bih rupu u momčadi nego nekog šu*ka...

"Trebate malo ega u nogometu, ali momčad mora biti na prvom mjestu. Do kraja sezone sam jasnije vidio što treba popravit. Mislim da u ovoj momčadi nemam niti jednu trulu jabuku", kaže trener Uniteda
Vidi originalni članak

Ole Gunnar Solskjaer, trener Manchester Uniteda, obratio se javnosti povodom vraćanja njegove momčadi u trenažni proces. Osvrnuo se i na neke pojedinačne prošlosezonske probleme misleći pritom na osobne događaje određenih igrača pa na zanimljiv način izrazio kako ih ovoga puta neće tolerirati.

POGLEDAJTE VIDEO: #zajedno24sata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Solskjaer je napravio velike promjene u momčadi. Otišli su Alexis Sanchez, Romelu Lukaku i Chris Smalling, a na njihova su mjesta pristigli Harry Maguire, Bruno Fernandes i Odion Ighalo. Od dobrih partija stigli su do loših, pred prekid prvenstva zaustavili su se na petom mjestu, ali trener koji je nešto više od godinu dana službeno dobio povjerenje legendarnog engleskog giganta ne očajava.

Solskjaer je istaknuo važnost zdravog momčadskog duha u kojemu se ne smiju isticati neki privatni problemi.

- Radije bih imao rupu u ekipi nego li š*pka - prokomentirao je za United We Stand. Naravno, igrom riječi na engleskom jeziku, to zvuči puno domišljatije ("I'd rather have a hole in the squad than an a**hole").

- Osobnost je jako bitna. Mi smo momčad u momčadskom okruženju. Želimo da igrači imaju ego i oštrinu, ali želimo i da se mogu prilagoditi - istaknuo je.

- U ožujku 2019. igrači su bili psihički umorni i iamli smo ozljeda. Igrači su kretali s negativnim razmišljanjem, a sada imaju pozitivno. Bilo je još stvari koje mi se prošle godine nisu sviđale... Neke privatne stvari koje nisu mogle biti riješene do ljeta. 

- Uvijek će biti igrača koji žele igrati više u nogometu, ali ako će ekipa biti uspješna, onda moraju biti dostupni u različito vrijeme. Imam osjećaj da u ovoj momčadi nemam niti jednu trulu jabuku - kazao je.

OHRABRUJUĆE VIJESTI Premiership se vraća u lipnju, igračima se produžuju ugovori

Što misli o svojim trenerskim rezultatima na Old Traffordu?

- Kada pobjeđujete sve je lako. Tek u teškim trenucima vidite koga želite i tko ima pravi mentalitet - rekao je.

- Mi to nismo vidjeli do poslije Pariza kada su stvari krenule nizbrdo. Tada sam uvidio s kim mogu graditi moćnu i dugoročnu momčad. Trebate malo ega u nogometu, ali momčad mora biti na prvom mjestu. Do kraja sezone sam jasnije vidio što treba popraviti - zaključio je. 

Manchester United je bio na petom mjestu prije prekida sezone zbog korona virusa, a  'crveni vragovi' kao i drugi premierligaši se nadaju povratku na terene u ljetu. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • NIKE 22.05.2020.

    Ne postoji karakteran igrač, glavni igrač Pogba je teško marketinško derište, a Solskjaer se još traži kao trener jer prije angažmana u Unitedu nije imao iskustva u Premierligi.

  • čoviksjuga 22.05.2020.

    Još nije dobio otkaz ??

  • Jat Masin 22.05.2020.

    Jucer su izasli financijski podaci za united i klub je u dugu od 430 miliona funti sto je iznad 500 miliona eura, a to je bez bez transfera gdje jos lezi 190 miliona funti duga prema drugim klubovima u godisnjim isplatama. Chevrolet ih napusta na kraju sezone, klub je prije corone objavio pad primanja za oko 70 miliona funti u ovoj sezoni sto ce biti puno vise nakon corone. Iz Adidasa najavljuju rekonstrukciju ugovora sa unitedom i ni oni im vise ne zele placati ogromne novce jer rezultati su ocajni, a Liverpool ih je po prvi put ove sezone nadmasio u prodaji dresova iako to unitedu cak i ne igra nikakvu ulogu jer oni ne dobijaju nista od te prodaje. Jedini novci koji im ostaju od dresova su oni koji zarade u svojoj prodavaonici podno old trafforda, a sam old trafford po izvjestajima je u fazi raspadanja i potrebno je oko 250 miliona funti za rekonstrukciju. Uz sve to imaju drugu najskuplju momcad svijeta gdje im samo sanchez koji je trenutno na posudbi u Interu pojede sa porezima oko 750 000 funti tjedno. Mislim da bi ovo mogao biti kraj uniteda kakvog poznajemo jer ovo su najlosije financijske brojke jednog kluba i daleko najveci dug jednog kluba u nogometu, samo je pitanje trenutka kada ce im UEFA zakucati na vrata jer trenutno sto je zaista nevjerojatno uz sva primanja koja imaju igraju na dug. Woodward je jucer izjavio da stanje moze postati jos i gore u sljedecih godinu dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare