To je to što me zanima!

Šou Kawhija protiv bivše ekipe! Ivica Zubac zabio šest koševa

Ivica Zubac je opet zaigrao u startnoj petorci, a na kraju je skupio 17 minuta. Imao je šut 2 od 3, pogođena dva slobodna bacanja i zapravo je odradio solidno svoju dionicu, obzirom na skromnu minutažu...
Vidi originalni članak

Los Angeles Clippersi slavili su kao domaćini sa 103-97 i nanijeli prvi ovosezonski poraz San Antonio Spursima, a hrvatski košarkaški reprezentativac Ivica Zubac bio je u startnoj petorci pobjedničke momčadi te ubacio šest koševa uz pet skokova.

Clipperse je do četvrte pobjede u novoj sezoni predvodio Kawhi Leonard, koji je protiv svoje nekadašnje momčadi postigao 38 koševa i imao 12 skokova. Najbolji košarkaš svijeta bio je neumoljiv protiv momčadi u kojoj je došao do prvog NBA prstena.

Bio je miljenik Gregga Popovića i dio velike generacije koju su sačinjavali Ginobili, Parker i Duncan, ali rastao se u ne baš prijateljskom tonu. Otišao je u Toronto u zamjenu za Derozana koji je završio u Texasu. Kawhi je prošle sezone donio Raptorsima naslov, a onda je svoje znanje preselio u Los Angeles, ali kako smatraju mnogi, na krivu stranu grada, u Clipperse

Ivica Zubac je opet zaigrao u startnoj petorci, a na kraju je skupio 17 minuta. Imao je šut 2 od 3, pogođena dva slobodna bacanja i zapravo je odradio solidno svoju dionicu, obzirom na skromnu minutažu. Vrlo dobar je bio nominalno prvi centar Clippersa Montrezl Harrell koji je zabio 24 koša i pokazao da će se Zubac morati još više potruditi kako bi uhvatio veću minutažu.

New Orleans Pelicansi su došli do prve pobjede svladavši kao domaćini Denver Nuggetse sa 122-107. Jahlil Okafor je drugu utakmicu zaredom bio startni centar Pelicansa i sa 26 koševa bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu svoje momčadi. Brandon Ingram je za pobjednike postigao 25 poena, Frank Jackson je predvodio igrače s klupe sa 21 košem, dok je Jrue Holiday završio sa 19 poena, sedam asistencija i pet skokova. Michael Porter je sa 15 koševa bio najbolji strijelac gostiju, a po 14 poena su ubacili Jerami Grant i Jamal Murray. 

Po drugi put u tri dana Miami je pobijedio Atlantu i s učinkom 4-1 je druga momčad Istočne konferencije, a velike zasluge za odličan ulaz u sezonu Heata ima novak Kendrick Nunn, koji je došao do NBA lige zaobilaznim putem, nedraftiran. Nunn je postigao 28 koševa u pobjedi Miamija 106-97 u Atlanti. Bivšem igraču sveučilišta Michigan to je učinak karijere, a s ukupno 112 koševa u prvih pet utakmica postao je novim rekorderom među igračima koji nisu bili draftirani.

Za pobjednike je Tyler Herro ubacio 17 koševa, a Meyers Leonard dodao 16 poena. Jabari Parker je predvidio Hawksa sa 23 koša i osam skokova. Atlanta je bila bez svog prvog razigravača, ozlijeđenog Traea Younga.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 01.11.2019.

    Kawhi GOAT

  • wwww 01.11.2019.

    Vratio se Gregg na klupu Spursa s blamaže na svjetskom prvenstvu i sada ima Duncana na klupi kao pomoćnika tj. kao učenika i vjerovatno njegova nasljednika.Spursi su doveli Lylesa i Carolla i vratio im se Murray i ova ekipa ima materijala za playoffs ali tu će im biti kraj kao i prošle godine i nije mi jasno kako nisu doveli trad-om ili ugovorom neka zvučnija imena pa barem da pokušaju napasti nba titulu a što se tiče duela Leonard/DeRozan i jedan drugi su odigrali odličnu utakmicu a DeRozan je čak nabacio dredlokse,samo za razliku od Kawhia i dalje igra lošu obranu,nešutira trica ali ono što je doveo skoro do savršenstva je ta poludistanca,ulaz u reket,step back i pas igra i na tome segmentu je DeRozan jedan od boljih igrača nba a što se tiče Clippersa s Georgom će biti jedan jeben stroj..

  • lopovi od 1902 01.11.2019.

    Idemo pelicansi do naslova :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare