To je to što me zanima!

SP atletika: Andrea Ivančević i Ivana Lončarek brane naše boje

Nadali smo se kako bi na SP-u mogla nastupiti i Ana Šimić u skoku u vis, ali ona nije ispunila normu. Stipe Žunić otpao je ranije zbog ozljede, rekao je izbornik hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić
Vidi originalni članak

Od 1. do 4. ožujka u Birminghamu će se održati svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici na kojem će nastupiti i dvije hrvatske atletičarke Andrea Ivančević (33) i Ivana Lončarek (26).

Atletičarke zagrebačkog Ulixa nastupit će na 60 m s preponama, a prvi nastup imat će drugog ožujka kada su na rasporedu kvalifikacije.

- Nadali smo se kako bi na SP-u mogla nastupiti i Ana Šimić u skoku u vis, ali ona nije ispunila normu, a nije upala niti po kvoti. Još ranije od nastupa u Birminghamu zbog ozljede je odustao Stipe Žunić - kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Mladen Katalinić.

Na posljednjem svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu 2016. godine Andrea Ivančević je u kvalifikacijama istrčala novi hrvatski rekord 7,91, a potom u finalu s rezultatom 7,95 osvojila četvrto mjesto što je najbolji hrvatski rezultat u šprintu ikada.

Prošle godine je imala velikih problema s ozljedama zbog čega je propustila europsko dvoransko prvenstvo u Beogradu i svjetsko prvenstvo u Londonu. Ove godine je najbrže trčala 8,09 na nedavnom Copernicus kupu u poljskom Torunu.

- Zdrava sam i spremna. Imam određenih tehničkih problema zato su rezultati takvi, no nadam se kako ću istrčati svoj najbolji rezultat ove sezone - kazala je hrvatska rekorderka pojasnivši o kakvim se problemima radi.

- Stvar je u tehnici. Fokusirana sam na neke nove stvari na gornjem dijelu tijela, no isplivale su mi stare greške koje sada pokušavam korigirati - dodala je.

Njezin trener Igor Čordaš je kazao kako je Andrea fizički fenomenalno spremna, ali 60 m s preponama je tehnička disciplina.

- Uz dobar fokus i koncentraciju ako uspije napraviti što treba možemo očekivati da bitnije popravi svoj najbolji rezultat ove sezone. Iza nje je duga pauza i vjerujem kako će sve sjesti na svoje mjesto do europskog prvenstva - kazao je Čordaš.

Ivanin debi

Za 26-godišnju Ivanu Lončarek ovo će biti prvo svjetsko dvoransko prvenstvo. Prošle godine je na europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu bila deseta s rezultatom 8.20. Njezin rekord je 8.06, a ove godine je najbrže išla 8.14.

- Bit će to moje prvo SP i jako se veselim nastupu. Imala sam problema s ozljedom, no ona je sada iza mene. Dobro sam trenirala i bila bi zadovoljna kada bi trčala ispod 8.10 sekundi - kazala je Lončarek.

Njezin trener Hrvoje Cik je naglasio kako će u Birminghamu konkurencija biti daleko snažnija nego prije dvije godine u Portlandu. Nastupit će i aktualna svjetska prvakinja na 100 metara s preponama Australka Sally Pearson, a tri najbolja rezultata ove sezone imaju tri Amerikanke Sharika Nelvis (7.70), Kendra Harrison (7.72) i Christina Manning (7.73).

- Za ulazak u finale trebat će trčati ispod osam sekundi - dodao je Čordaš.

Hrvatski atletičari do sada su na svjetskim dvoranskim prvenstvima osvojili šest medalja. 

Četiri je osvojila Blanka Vlašić u skoku u vis (zlato u Valenciji 2008. i Dohi 2010., srebro u Moskvi 2006. i broncu u Budimpešti 2004.), a po jednu Branko Zorko na 1500 m (broncu u Torontu 1993), te Filip Mihaljević u bacanju kugle (bronca u Portlandu 2016).

Idi na 24sata

Komentari 3

  • simunicevdom 27.02.2018.

    Dobra

  • Kikirikiq 26.02.2018.

    Bravo cure,samo naprijed

Komentiraj...
Vidi sve komentare