To je to što me zanima!

SP opet u Hrvatskoj? Pridružili smo se Dancima i Norvežanima

Danska i Norveška zajedno sa Švicarskom svoju su kandidaturu poslali IHF-u još prošle godine, međutim, Švicarci su odustali, pa je u tu priču ušla Hrvatska
Vidi originalni članak

Svjetsko rukometno prvenstvo opet u Hrvatskoj? Da, moglo bi se dogoditi 16 godina nakon što smo bili domaćini 2009.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Međutim, 2025. u organizaciju ne bismo ušli sami kao što je bila najava još u travnju, već - utroje. Hrvatska se, naime, pridružila zajedničkoj kandidaturi s Danskom i Norveškom, piše danski Jyllands-posten.

Danska i Norveška zajedno sa Švicarskom svoju su kandidaturu poslali IHF-u još prošle godine, međutim, Švicarci su odustali, pa je u tu priču ušla Hrvatska. Što će od svega biti, još je rano govoriti jer IHF je te stvari odložio sa strane zbog proširenja SP-a s 24 reprezentacije na 32. 

Žele i Srbi

- Obavili smo dosta razgovora na svim mogućim razinama i želja nam je da samostalno ili s nekim organiziramo Svjetsko prvenstvo 2025. godine za seniore. Vjerujem da će nam se ta želja i ispuniti, a to će biti još jedna potvrda koliko je HRS prepoznat i cijenjen u svijetu - govorio je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac ranije ove godine.

Premijera novog sustava bit će za godinu i pol dana u Egiptu, a izgleda da je to ono što je odbilo Švicarsku. Hrvatska je prošle godine sama organizirala Europsko prvenstvo, a jedna zemlja to će opet tek 2024. (Njemačka). Za nekoliko mjeseci EP će se igrati u Švedskoj, Danskoj i Austriji, a za tri godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Svjetsko prvenstvo nakon Egipta dobili su Švedska i Poljska, pa bi još jedni Skandinavci možda za IHF bili previše i tu, recimo, Srbija vidi svoju šansu. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mestar 21.09.2019.

    Napokon mi smo presisali svicu eto oni ne mogu a mi mozemo. Neka smo i mi docekali sto nam obecaju politicari sve ove godine. Mislim da nismo niti ce mo bit svica ovo samo jedan od pokazatelja zasto su oni svica a mi nismo.

  • Vlad 21.09.2019.

    Valjda će najzad dovršiti dvoranu u Splitu

  • mexpert 21.09.2019.

    Sp koje nitko nece....samo trosak....nema tu dobitka i zarade...naravno,mi se moramo upecati

Komentiraj...
Vidi sve komentare