To je to što me zanima!

Špaco mora odčepiti svoje igrače, a začepiti Rumunje

Napravit ćemo taktiku tako da ih začepimo tamo gdje su opasni, a odčepimo tamo gdje mi možemo proći, taktizira Stanko Poklepović, trener Hajduka
Vidi originalni članak

Dobro raspoložen stigao je Stanko Poklepović na zadnju press konferenciju uoči puta u Bukurešt, gdje će se njegova momčad suprotstaviti Dinamu u trećem pretkolu Europske lige. Ponovno je trener Hajduka briljirao elokvencijom koja je nazočne u pojedinim trenutcima ostavljala u čudu.
- Našeg protivnika krasi automatizacija koja se ponaša perfektno, pogotovo u defenzivi – opisao je Špaco igru Dinama, čiju kompliciranu igru planira ugroziti jednostavnim receptom.
- Napravit ćemo taktiku tako da začepimo tamo gdje su oni opasni a odčepimo tamo gdje mi možemo proći.
Trener Splićana već je sve kockice posložio u glavi, zna kojih će 11 igrača istrčati u četvrtak navečer i u kojem rasporedu. Nakratko je to i pokazao nacrtano na papiru, no nije bio spreman otkriti detalje.
- Neće biti puno promjena u odnosu na našu standardnost, upitan je Subašić zbog ozljede, Andrić i Brkljača će sigurno moći. Plan je odigrati maksimalno i osigurati dobar rezultat – kaže Špaco, a na pitanje što je to dobar rezultat odgovara uz smijeh:
- Dobar je i 10:0, ako kući pobijedimo 12:0. Ambicija je proći u nastavak natjecanja i od nje nećemo odstupiti. A kako ćemo proći to neka ostane naša mala tajna. Oni su jaki, imaju dva brza bočna igrača, dva robusna špica, braću Cristea, no jedan sigurno neće igrati jer im se vraća Niculae. Imaju i dva vrlo snažna igrača u sredini terena, osobito Senegalca N'Doyea. Znamo sve o njima, jedina je dilema hoće li igrati 4-4-2 ili 4-2-3-1. Ako budu igrali sa dva špica, bit će nam puno lakše.

DINAMO NIJE KRIV
Stanko Poklepović ne vjeruje kako su Zoran Mamić i Bruno Marić u suradnji sa 'kladioničarskom mafijom' namjestili pobjedu Dinama nad Hajdukom u prvoj utakmici finala Kupa prošle godine.
- Mislim da su to špekulacije, moja je procjena da to nije tako kako se govori i da netko izmišlja takve stvari. Čini mi se da su preoštro iznesene te ocjene i da se tome daje puno prostora. Meni se tako čini, jer ja tako ne mogu gledati sport, za mene je sport jedna zdrava asocijacija, po svim osnovama i tko igra i upravlja s time. A što se špekulira mislim da je to izvan tih okvira.

SVI SU PROLAZNI – SAMO HAJDUK ŽIVI VJEČNO
Stanko Poklepović nije se želio petljati u unutarnje odnose u klubu i za mnoge nenadanu ostavku Ivice Šurjaka.
- Ništa ja nisam vario oko toga – našalio se i dodao:
- Jutros sam čuo vijest na radiju. Iznanađen sam jer su odnosi koliko je meni poznato bili kompaktni. Ono što je bitno je da je Hajduk subjekt, a da su svi ostali prolazni, tako i Šurjak, Poklepović...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mrlinjo 27.07.2010.

    Nazalost ce jos jedan nas klub ispasti i dokazati kvalitetu hrvatskog nogometa.gledajuci zadnje godine od koga smo ispadali,madjari irci.......................a rumunji su bar za klasu od nogometa doticnih zemalja.volio bih da se varam i zelim ti srecu hajduce

Komentiraj...
Vidi sve komentare