To je to što me zanima!

Špaco: Rumunji su bolji od Dinama, nisam ih ni gledao

Vaha ima međunarodni rejting i ja ga kao takvog respektiram, ali bi on prije toga morao respektirati i mene jer ja sam ipak nešto stariji, kaže Špaco
Vidi originalni članak

Uoči svakog derbija dižu se tenzije i stvara nenogometna atmosfera, kako od strane domaćina, tako i gostiju. U taj koloplet nije se želio ovoga puta uvući trener Splićana Stanko Poklepović pa se na konferenciji prisjetio lijepe geste gledališta u Maksimiru koje je pljeskom pozdravilo plasman Hajduka u Europsku ligu.
- Osjećao sam se ponosnim žiteljem ove domovine i mislim da je vrijeme da se potiče rivalstvo a ne antagonizam. Vaše rečenice usmjerite u tom smjeru, a antagonizam bez obzira s koje strane dolazi bacite u koš. S takvim ciljem na teren trebaju izaći i plava i bijela srca. Nadam se da će derbi biti predstava u kojoj će uživati svi a pobijediti bolji. Naravno da se nadam da ćemo to biti mi - kaže Špaco. Trener nema previše problema sa sastavom. Osim Čopa koji ima upaljeno grlo i Marina Ljubičića koji će igrati s maskom, svi ostali su spremni. Što se tiče Dinama Špaco je pomalo iznenađujuće rekao kako nije gledao nijednu utakmicu 'modrih' pod Halilhodžićem niti će je gledati.
- Vaha ima međunarodni rejting i ja ga kao takvog respektiram, ali bi on prije toga morao respektirati i mene jer ja sam ipak nešto stariji - priča Poklepović.
Pokušaj novinara da ipak isprovociraju nekakvu njegovu bombastičnu najavu Vahinim citatom 'kako je Split kao Marseille, a on je s PSG-om uvijek pobjeđivao Marseille', nije uspio.
- To me ne zanima.
Također, Špaco se nije htio zamarati špekulacijama kako će igrati Dinamo i hoće li se Zagrepčani zadovoljiti bodom i održanjem koraka s Hajdukom na vrhu.
- Neće oni igrati ni zatvoreno niti otvoreno. Svaki trener pokušava zatvoriti jedan dio terena i otvoriti drugi da bi mogli realizirati svoje prednosti.
Što se tiče Hajduka Špaco kaže kako bi mogle presuditi sitnice kao i obično u derbiju te zajedništvo koje su dobri rezultati donijeli na Poljud.
- Udomili smo se međusobno, spojili svoje sposobnosti i ako to ponovimo protiv Dinama, sigurno se možemo nadati dobrom rezultatu.
Za kraj upitan može li usporediti snagu Dinama sa snagom europskih protivnika Dinama B. i Uniree Špaco je rekao kako su Rumunji svakako bolji od Zagrepčana.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • --boske-- 10.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • biberrr 10.09.2010.

    Ovo je sudar dva najjača stručnjaka u hrvatskom nogometu,zato će ovaj derbi biti najinteresantniji do sad. Za oba trenera se može reći da su maksimalno uspješni u svojim klubovima.

  • waka-waka 10.09.2010.

    kakav je idiot ovaj Poklepović

Komentiraj...
Vidi sve komentare