To je to što me zanima!

Španjolci na Talijane, 'oranje' kod Francuske, Brazil i JAR...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U ostalim prijateljskim utakmicama najzvučniji je okršaj finalista prošlog EP-a. Naš protivnik na SP-u Brazil ide na JAR, Kamerun na Portugal, a Meksiko na Nigeriju
Vidi originalni članak

Iako ćemo s najvećim zanimanjem pratiti utakmicu hrvatske reprezentacije u St. Gallenu protiv Švicarske, diljem svijeta odigravaju se prijateljske utakmice, a među njima ima vrlo zanimljivih okršaja. Osim tri zvučna okršaja, izdvojili smo i utakmice hrvatskih protivnika na Svjetskom prvenstvu.

Repriza finala prošlog Europskog prvenstva

Vicente Calderon večeras će biti poprište velikog okršaja starih znanaca i rivala Španjolske i Italije. Bit će to ujedno repriza finala prošlog Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini kad je 'furija' uvjerljivo došla do nove titule. Iako će susret propustiti Mata, Torresi Pique, za španjolski dres trebao bi debitirati Diego Costa. Brazilac je promijenio državljanstvo, a večeras ima priliku na najbolji način predstaviti se svojim navijačima, ali u narančastom dresu. S druge strane, Cesare Prandelli neće moći računati na De Rossija i Balotellija, ali momčad će sačinjavati mnoštvo igrača Juventusa.

Okršaja francuskih i nizozemskih mladih snaga

Na Stade de France u St. Denisu čeka nas još jedna zvučna utakmica u kojoj će Francuska i Nizozemska dati priliku mlađim igračima. Deschamps je za ovu priliku pozvao sjajnog napadača Real Sociedada Antoinea Griezmanna, koji je za Baske zabio 19 golova u svim natjecanjima. Nizozemci su pak u standardno mladoj Van Gaalovoj momčadi, koju će večeras predvoditi iskusni Sneijder i Van der Vaart. Posljednji put igrali su 2008. na Euru kad su Nizozemci slavili s uvjerljivih 4-1.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Belgija bez Hazarda dočekuje Drogbu i društvo...

Jose Mourinho molio je Marca Wilmotsa da poštedi Edena Hazarda za večerašnju utakmicu, a belgijski izbornik uslišio mu je molitve. Bez obzira na to 'crveni vragovi' u jakom sastavu s Bentekeom i Lukakuom dočekuju Obalu Bjelokosti, koja se isto neće štedjeti u Bruxellesu. Na stadion Kralja Badouina stižu raspoloženi Drogba, Kalou, Bony, Yaya Toure te se očekuje otvorena i napadačka utakmica.

Domaćin ovogodišnjeg protiv domaćina prošlog Svjetskog prvenstva

Prvi protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu Brazil danas igra prijateljsku utakmicu protiv domaćina prošlog SP-a Južnoafričke republike. Scolarijeva momčad je u odličnoj formi pobijedivši u posljednjih šest prijateljskih utakmica. JAR će 'Selecau' 'glumiti' Kamerun, a domaćinu u Johannesburgu će biti čast igrati protiv mnoštva zvijezda poput Neymara, Hulka, Davida Luiza i Oscara.

Ronaldo dočekuje Eto'oa

Drugi hrvatski protivnik na SP-u Kamerun ide u Leiriji na noge Portugalu, koji će isprobati mješoviti sastav s mlađim igračima poput Rafe i Cavaliera. Dakako domaćine će predvoditi Cristiano Ronaldo, a nama će posebno biti zanimljivi nastup najveće kamerunske uzdanice Eto'oa, dok izbornik Finke neće moći računati na Mbiju i Weba.

Nigerija će Meksiku 'glumiti' Kamerun

Posljednji protivnik Hrvatske u Brazilu Meksiko na neutralnom terenu u Atlanti igra s Nigerijom. Aktualni osvajač Afričkog kupa nacija 'glumit' će Meksikancima Kamerun, a meksički izbornik Herrera htjet će nastaviti s dobrim igrama, koju su demonstrirali protiv Južne Koreje 'pomevši' ju 4-0.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Majstorsmora_2 05.03.2014.

    nzm kome sad ove prjateljske usred sezone kad nema kvalif. i slicnog ali ok lol.. najbolja utakmica bi trebala biti ona izmedu Španjolske i Italije, barem po imenima i Francuska Nizozemska.

  • fzd 05.03.2014.

    hendikep argentine, portugala i bih

  • strmi007 05.03.2014.

    napeto ko u tvornici tregera

Komentiraj...
Vidi sve komentare