To je to što me zanima!

Španjolci pišu: I Modrića čeka optužnica zbog utaje poreza?!

Modrićev slučaj ići će polako jer zastara nije ni blizu. Prije njega, tužitelji će podići optužnice protiv nekih drugih igrača, trenera i ljudi iz sporta. Bit će iznenađenja, ne samo u Realu, objavio je madridski AS
Vidi originalni članak

Prije nekoliko dana španjolski poreznici završili su istragu Luke Modrića i njegove tvrtke u Luksemburgu u koju se, kako je pisao njemački 'Der Spiegel, slijevao novac od komercijalnih prava koji hrvatski kapetan i veznjak Real Madrida nije prijavio. 

- Modrićev slučaj ići će polako jer zastara nije ni blizu. Prije njega, tužitelji će podići optužnice protiv nekih drugih igrača. Bit će iznenađenja, ne samo u Realu, već i u drugim klubovima - piše AS.

Španjolsko državno odvjetništvo podiglo je u utorak optužnicu protiv bivšeg trenera Real Madrida José Mourinha a prošli tjedan i protiv Cristiana Ronalda. Prije njih podignuta je optužnica protiv nekadašnjeg napadača i sportskog direktora Real Madrida Predraga Mijatovića, bivšeg napadača Atlética Radamela Falcaa, igrača Real Madrida Fabia Coentraa, bivšeg igrača Angela Di Marije te njihovog i Ronaldovog agenta Jorge Mendesa.

Svi su optuženi za otvaranje tvrtki i računa u inozemnim poreznim oazama preko kojih su dobivali novac od sponzora ne plaćajući porez u Španjolskoj i svi imaju problema zbog poreza iz 2011. godine.

Hrvatski kapetan Luka Modrić došao je u Real Madrid u kolovozu 2012. a zatim sa suprugom Vanjom otvorio tvrtku u Luksemburgu preko koje je dobivao novac od reklama i sponzora, objavile su novine El Mundo u prosincu temeljeći tekst na povjerljivim podacima dobivenima od platforme Football Leaks.

Porezna uprava je nad Modrićem otvorila istragu 18. siječnja 2016. u 10 sati, pokazuje izvadak objavljen u El Mundu. Modrić u utorak nije bio dostupan za komentar. U Poreznoj upravi u utorak popodne nije bilo dostupne osobe za komentar teksta u AS-u i istrage.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • hrvatska u srcu 22.06.2017.

    imao je najboljeg učitelja it kriminalnih utaja i laganja pa nimalo ne čudi ako je utajio koji milijun samo luka nije španjolska rej za kriminalce i lopove kao hrvatska osjetiti češ ti kako tamo bič puca. svi su se oni zajebali otvaravši firme i račune po cipru luxemburgu malti ....pa u hrvatskoj da su otvorili pravosuđe nam je tako brzi i efikasno da bi njihove utaje došle na kontrolu 2129 godine

  • PRAVILO BROJ 8 21.06.2017.

    tko sa vragom tikve sadi razbijaju mu se o glavu

  • _Varešak_ 21.06.2017.

    Pohlepa je bolest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare