To je to što me zanima!

Španjolci razbijali Srbe i poslali ih na Amerikance u polufinalu

Rubio je morao uzeti daha, a Bogdanović je doveo svoje na 58-67 na startu posljednje četvrtine. Međutim, samo on danas nije mogao sam pobijediti Španjolce
Vidi originalni članak

Ulog nije bio malen. Tko dobije, neće na Amerikance sve do finala. Pa su i Srbi i Španjolci igrali, ili barem tako izgledali, skoro kao da je finale. Jer kakvi god Amerikanci bili, opet je bolje dočekati ih što je kasnije moguće. Ako je moguće.

S obzirom da je Srbija najavljivala zlato u Kini, ne bi trebala puno tugovati zbog prvog poraza (69-81) jer za zlato bi ih vjerojatno morala proći kad-tad. Samo što sada više neće imati osiguranu medalju. I trebat će prvo proći Argentinu koja je danas ostavila Poljake na -26 (Scola 21 p), opasnu Argentinu koja neće biti plitak potok za Srbe. Ili, 'ajmo ovako, imat će svoje šanse.

Pogotovo protiv Srbije kakva se ukazala u drugoj i trećoj četvrtini sa Španjolskom, uvjerljivo dvije najlošije koja je odigrala u Kini. Derbi u Wuhanu otvorila je s 20-11, a onda sljedećih 15 minuta izgubila s 22-50! Španjolce je u utakmicu vratila petorka s Llullom, Ribasom, Rudyjem, Claverom i Willyjem, a kad je ušao i Gasol, Scariolova se momčad oslobodila i udarala gdje je stigla. Pa je, primjerice, i Rubio stavio dvije trice.

Srbija je, dojam je, kočila sama sebe. Odnosno s klupe je to radio Aleksandar Đorđević koji je danas odlučio igrati s Nikolom Jokićem na četvorci pod svaku cijenu. A najbolji centar Europe tu nije dao ništa jer je Scariolo vidio kako ga braniti. I zato se skupilo frustracija u Jokiću, pa je u trećoj četvrtini isključen iz utakmice. Cijela visoka linija Srbije nije mogla ništa, a kako se i Bogdan Bogdanović (26 p) tada isključio iz utakmice, Španjolska je imala 63-42.

Ali nije bilo gotovo. Rubio (19 p) je morao uzeti daha i Bogdanović je doveo svoje na 58-67 na startu posljednje četvrtine. Međutim, on, kakav god španer bio, danas nije mogao sam pobijediti Španjolce. Niti ih itko tako može realno. Čudne Španjolce koji će u 39. minuti gubiti od Irana pa imati +21 protiv Srbije. I probajte ih opet tako podcijeniti kako su kladionice. Eto njihovog odgovora.

Rezultati: Poljska - Argentina 65-91, Španjolska - Srbija 81-69

Idi na 24sata

Komentari 138

  • Prva Proleterska 09.09.2019.

    Jel to ona reprezentacija Španije , koju su Donćić i Dragić sami razbili pre godinu dana ?

  • Prva Proleterska 09.09.2019.

    Ćitam komentar u S novinama. Šteta što se je SFRJ raspao , kakvu bi tek sad reprezentaciju imali i navodi bahato reprezentaciju sastavljenu samo od Srba ! E pa kad je tako , da bog da medalje vidjeli nebi !

  • 09.09.2019.

    Mozda srbi odu na brazil

Komentiraj...
Vidi sve komentare