To je to što me zanima!

Španjolcu ništa nije bilo jasno: Bizaran poraz na Wimbledonu

U petom setu tie-breaka nakon izgubljenog poena, Fokina je napucao lopticu na tribine zbog čega mu je sudac oduzeo bod. S obzirom na to da je prethodno dobio opomenu zbog psovanja, Fokina je izgubio
Vidi originalni članak

Španjolski tenisač Alejandro Davidovich Fokina ispao je u drugom kolu Wimbledona na rijedak i bizaran način. Pobijedio ga je češki tenisač Jiri Vesely 6-3, 5-7, 6-7 (2), 6-3, 7-6 (7), a meč je obilježio neobičan završetak koji je iznenadio gledatelje, a samog Fokinu najviše. 

Naime, igrao se tie-break petog seta te je pri vodstvu Veselyja kod 8-7 Fokina napravio pogrešku. Španjolac je izgubio poen te je lopticu, koja mu je došla sa strane, revoltiran nabio na tribine. 

Sudac ga je kaznio oduzimanjem bodova što je ujedno i značilo kraj meča iz razloga što je i ranije dobio nekoliko upozorenja zbog psovanja. 

Fokina je bio zbunjen, te je čestitao suparniku, a nakon meča je od suca tražio objašnjenje na vlastiti zahtjev. Sudac se strogo držao pravila te mu je objasnio zbog čega ga je kaznio, a Fokina je ostao u totalnom šoku. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Nameless 30.06.2022.

    Srčan igrač, prgav pomalo

  • 30.06.2022.

    pa ako je vec gubio 8-7, . i izgubio poen i napucao lopticu....sto ste naveli... onda bi svakako bilo 9-7 i kraj meca..

Komentiraj...
Vidi sve komentare