To je to što me zanima!

Španjolska: Julio Baptista odlučio derbi Barce i Reala

Barcelona je izgubila vječiti derbi protiv Real Madrida na Nou Campu. Jedini gol na utakmici zabio je Brazilac Julio Baptista u 37. minuti
Vidi originalni članak

Nogometaši Reala iz Madrida pobijedili su Barcelonu pred 98.000 gledatelja na Nou Campu 1-0. Jedini gol djelo je Brazilca Julia Baptiste u 37. minuti. Brazilac je nakon krasnog duplog pasa s Nizozemcem Ruudom van Nistelrooyjem pobjegao stoperu Barcelone Rafi Marquezu i poslao loptu iza leđa Victora Valdesa.
Real je ovom pobjedom pobjegao Barci za sedam bodova. Ovo je treći uzastopni susret da se "kraljevski" klub s Nou Campa vraća nepobijeđen. Prošle dvije utakmice završile su 1-1 i 3-3.
Katalonci su zadnji put izgubili na svom stadionu u ožujku 2007. kad su bolji od njih bili nogometaši Liverpoola. Realu je ovo peta pobjeda u zadnjih šest susreta.
Real vodi sa 41 bodom, sedam više od Barcelone na drugom mjestu, te osam bodova više od Espanyola na trećoj poziciji.


SCHUSTER: MOGLI SMO I RANIJE OSIGURATI POBJEDU
Njemački trener Bernd Schuster, izjavio je nakon Realove pobjede 1-0 protiv Barcelone na Camp Nou, kako je jako zadovoljan pobjedom, ali da su mogli postići koji gol više...
Nijemac je nakon utakmice rekao, kako je ključ pobjede bila sposobnost igrača Reala da udalje Barcelonine što dalje od gola. - Momčad je odlično radila i zaslužili smo pobjedu, ali nije bilo lagano. Htjeli smo da se njihovi napadači moraju vraćati u sredinu po loptu i mislim da smo u tome uspjeli. Barcelona nije postigla pogodak kod kuće, i to sve govori – dodao je Schuster.
Realov trener žali što nisu ranije odlučili utakmicu, jer su imali prilike za to, ali misli da je pobjeda apsolutno zaslužena. Pohvalio je strijelca pobjedničkog pogotka Julija Baptistu, koji je praktički bez minutaže od početka sezone.
- Najbolje je iskoristio svoju minutažu i postigao fantastičan pogodak. Momčad traži svoj stil igre i napreduje polako ali sigurno, a o naslovima je još prerano govoriti – zaključio je njemački trener. (ts)

BARCELONA:
Valdes, Rafael Marquez, G. Milito, Abidal, Xavi (od 82. Bojan), Toure, Deco (od 58. Dos Santos), Iniesta, Eto'o, Ronaldinho, Puyol (od 77. Zambrotta)

REAL MADRID:

Casillas, Ramos (od 88. Torres), Cannavaro, Pepe, Heinze, Sneijder (od 79. Gago), Diarra, Baptista, Van Nistelrooy, Robinho (od 85. Robben), Raul

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare