To je to što me zanima!

Španjolski izbornik kritizirao je EHF: Ovo je sve postalo biznis

Broj igrača na natjecanju bi morao biti veći, nema logike ograničiti ga na 16. U takvoj situaciji ne možete odmoriti igrače kojima je to potrebno, rekao je španjolski izbornik...
Vidi originalni članak

Po prvi put u povijesti Europsko prvenstvo u rukometu su organizirale čak tri zemlje. Takav princip natjecanja je u posljednje vrijeme sve prisutniji u većini sportova. To je odlična stvar za države koje organiziraju, ali ne i za reprezentacije koje moraju puno više putovati. Jedan dan si u Beču, a drugi dan u Malmöu, no očito organizatori ne mare previše za zdravlje rukometaša.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Protiv ovakvog sustava natjecanja je i izbornik Španjolske Jordi Ribera koji je opalio po EHF-u i organizatorima Eura.

- Ne bi sve trebalo biti biznis, nekad bi trebali prevladati sportski motivi. Teško je razumjeti zašto moramo proći kroz tri države i zašto nemamo svi iste uvjete, jer neke su zemlje, koje uopće nisu organizatori, smještene u skupine u svojoj blizini. Postoji niz prednosti koje neki imaju, a koje bi se mogle pokazati iznimno važnima - kazao je on za Marcu.

Njegova reprezentacija svoje utakmice igra u norveškom Trondheimu, a ako prođu u drugi krug, sele u Beč gdje će se križati s grupom u kojoj se nalazi Hrvatska. Za Španjolca je neshvatljiva takva organizacija. Izbornici na Euru imaju pravo koristiti 16 igrača, a obzirom na broj utakmica i uvjete, to je za Riberu premalo.

- Broj igrača na natjecanju bi morao biti veći, nema logike ograničiti ga na 16. U takvoj situaciji ne možete odmoriti igrače kojima je to potrebno.

Furija je u prvom kolu pobijedila Latviju 33-22, a u subotu ih čeka derbi protiv Nijemaca.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mestar 10.01.2020.

    Naravno da je biznis. Organizatora nije briga za zdravlje sportasanego samo zaradu i polularnost. To sto pate vrhunski sportasi koji su ponajbolji u ekipama,igraju tolko utakmica jer su ponajbolji sto imaju treneri i bez njih igra ni kvaliteta ista pa su i ta natjecanja negledljiva sto se tice prestave jer jedni su preumorni i nemotivirani a drugi nedovoljno kvalitetni pa su i ti koji vole taj sport isto zakinuti jer vole vidit nesto na terenu od igre.

  • rođo101 10.01.2020.

    pa njegova španjolska je nogometni super kup preselila u saudisku arabiji i nitko nije pito navijače reala,barcelone,valencije i atletika kako im je i mogu li oni to finaciski podnijet.zato i jesu proidali real 700,barcelona 300,atletiko 70 i valancija 35 ulaznica.......

  • x00x 10.01.2020.

    rukomet postaje smijurija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare