Sport

Komentari 7

Španjolski izbornik kritizirao je EHF: Ovo je sve postalo biznis

Španjolski izbornik kritizirao je EHF: Ovo je sve postalo biznis

Broj igrača na natjecanju bi morao biti veći, nema logike ograničiti ga na 16. U takvoj situaciji ne možete odmoriti igrače kojima je to potrebno, rekao je španjolski izbornik...

Po prvi put u povijesti Europsko prvenstvo u rukometu su organizirale čak tri zemlje. Takav princip natjecanja je u posljednje vrijeme sve prisutniji u većini sportova. To je odlična stvar za države koje organiziraju, ali ne i za reprezentacije koje moraju puno više putovati. Jedan dan si u Beču, a drugi dan u Malmöu, no očito organizatori ne mare previše za zdravlje rukometaša.

Protiv ovakvog sustava natjecanja je i izbornik Španjolske Jordi Ribera koji je opalio po EHF-u i organizatorima Eura.

- Ne bi sve trebalo biti biznis, nekad bi trebali prevladati sportski motivi. Teško je razumjeti zašto moramo proći kroz tri države i zašto nemamo svi iste uvjete, jer neke su zemlje, koje uopće nisu organizatori, smještene u skupine u svojoj blizini. Postoji niz prednosti koje neki imaju, a koje bi se mogle pokazati iznimno važnima - kazao je on za Marcu.

Njegova reprezentacija svoje utakmice igra u norveškom Trondheimu, a ako prođu u drugi krug, sele u Beč gdje će se križati s grupom u kojoj se nalazi Hrvatska. Za Španjolca je neshvatljiva takva organizacija. Izbornici na Euru imaju pravo koristiti 16 igrača, a obzirom na broj utakmica i uvjete, to je za Riberu premalo.

- Broj igrača na natjecanju bi morao biti veći, nema logike ograničiti ga na 16. U takvoj situaciji ne možete odmoriti igrače kojima je to potrebno.

Furija je u prvom kolu pobijedila Latviju 33-22, a u subotu ih čeka derbi protiv Nijemaca.

Najčitaniji članci