To je to što me zanima!

Split se još nada Europi: Dosad smo imali formulu za Dinamo

Skauti Chelseaja, Manchester Uniteda i Sampdorije dolaze na utakmicu protiv Dinama, pohvalili su se u Splitu u kojem se još nadaju da mogu izboriti plasman u Europu iduće sezone
Vidi originalni članak

U teškoj situaciji nogometaši Splita očekuju lidera prvenstva Dinamo. Zbog nagomilanih dugova te posljedičnog nezadovoljstva, momčad nije u najboljem stanju, no kod trenera Gorana Sablića još uvijek tinja nada da bi pobjedom nad Dinamom mogli preokrenuti situaciju i ipak izboriti Europu.

- Očekuje nas susret s liderom, znamo da će biti teško, da su oni favoriti, ali u zadnje dvije utakmice smo protiv njih izgledali odlično, jednom smo ih pobijedili, a drugi put minimalno izgubili, uz naše dvije vrlo izgledne prigode. Do sada smo imali formulu za njih, nadam se da ćemo i sutra pokazati nešto slično - kaže Goran Sablić i dodaje: 

- Ako izuzmemo rezultatski podbačaj u Zagrebu, u proteklih pet utakmica bili smo dominantniji od protivnika, stvarali dosta prigoda... Samo Zagreb je podbačaj, sve ostale utakmice smo mogli izvući. Nedostaje nam gol, ali ukupni dojam tih utakmica je da smo svakoga protivnika nadigrali. 

Osim Zagorca i Galovića koji ne konkuriraju za sastav zbog narušenih odnosa s klubom, Sablić neće moći računati na kartonirane Arroya i Vidovića. 

- Vraćaju nam se neki igrači, što će mi olakšati pripremu za utakmicu. Vitus bi mogao krenuti od prve minute, Bagarić vjerojatno s klupe, Miljković vraća u konkurenciju, nadam se da će moći i Majstorović... Imamo problem s napadom, tu je Špehar, Mišić je u puno boljem stanju nego proteklog tjedna, a njih bi dvojica mogli imati i dodatni motiv, iako je svakom igraču motiv igrati protiv Dinama. 

Dinamo ne briljira, ali pobjeđuje, a Park mladeži im je jedna od posljednjih 'mina' na putu do naslova prvaka.

- Oni imaju svoju računicu, gledaju sebe, ali i mi imamo svoju. Ako uspijemo ostvariti pozitivan rezultat, okreće se situacija. Nama je svejedno, Dinamo ili bilo tko drugi, iako su oni priča za sebe. Imaju pregršt individualne kvalitete, pa i na Rujevici su pokazali da su nedvojbeno najkvalitetniju momčad - ustvrdio je trener Splita, a na pitanje je li se javio tko iz Rijeke, samo se nasmijao i dobacio:

- Nisu, nema potrebe. 

- Jesu zato iz Chelseaja, Manchester Uniteda i Sampdorije, njihovi skauti dolaze na utakmicu - poentirao je glasnogovornik Splita Božidar Pavković. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • dsmilja1 22.04.2016.

    ak je split izgubio od zagreba....trebao bi i od dinama

  • Dalmacija u srcu 22.04.2016.

    Ovdje će bit prijalaz, Žužul u dugovima i triba mu brza zarada. A gdje bolje zaradit od suradnje sa mafijom. Ipak Zoki triba prihranit svoju dicu.

  • Danko_Bananko 22.04.2016.

    Split se bori za Europu a nemaju licencu niti za 1. HNL.

Komentiraj...
Vidi sve komentare