Obavijesti

Sport

Komentari 16

Split se još nada Europi: Dosad smo imali formulu za Dinamo

Split se još nada Europi: Dosad smo imali formulu za Dinamo
1

Skauti Chelseaja, Manchester Uniteda i Sampdorije dolaze na utakmicu protiv Dinama, pohvalili su se u Splitu u kojem se još nadaju da mogu izboriti plasman u Europu iduće sezone

VIDEO

U teškoj situaciji nogometaši Splita očekuju lidera prvenstva Dinamo. Zbog nagomilanih dugova te posljedičnog nezadovoljstva, momčad nije u najboljem stanju, no kod trenera Gorana Sablića još uvijek tinja nada da bi pobjedom nad Dinamom mogli preokrenuti situaciju i ipak izboriti Europu.

- Očekuje nas susret s liderom, znamo da će biti teško, da su oni favoriti, ali u zadnje dvije utakmice smo protiv njih izgledali odlično, jednom smo ih pobijedili, a drugi put minimalno izgubili, uz naše dvije vrlo izgledne prigode. Do sada smo imali formulu za njih, nadam se da ćemo i sutra pokazati nešto slično - kaže Goran Sablić i dodaje: 

- Ako izuzmemo rezultatski podbačaj u Zagrebu, u proteklih pet utakmica bili smo dominantniji od protivnika, stvarali dosta prigoda... Samo Zagreb je podbačaj, sve ostale utakmice smo mogli izvući. Nedostaje nam gol, ali ukupni dojam tih utakmica je da smo svakoga protivnika nadigrali. 

Osim Zagorca i Galovića koji ne konkuriraju za sastav zbog narušenih odnosa s klubom, Sablić neće moći računati na kartonirane Arroya i Vidovića. 

- Vraćaju nam se neki igrači, što će mi olakšati pripremu za utakmicu. Vitus bi mogao krenuti od prve minute, Bagarić vjerojatno s klupe, Miljković vraća u konkurenciju, nadam se da će moći i Majstorović... Imamo problem s napadom, tu je Špehar, Mišić je u puno boljem stanju nego proteklog tjedna, a njih bi dvojica mogli imati i dodatni motiv, iako je svakom igraču motiv igrati protiv Dinama. 

Dinamo ne briljira, ali pobjeđuje, a Park mladeži im je jedna od posljednjih 'mina' na putu do naslova prvaka.

- Oni imaju svoju računicu, gledaju sebe, ali i mi imamo svoju. Ako uspijemo ostvariti pozitivan rezultat, okreće se situacija. Nama je svejedno, Dinamo ili bilo tko drugi, iako su oni priča za sebe. Imaju pregršt individualne kvalitete, pa i na Rujevici su pokazali da su nedvojbeno najkvalitetniju momčad - ustvrdio je trener Splita, a na pitanje je li se javio tko iz Rijeke, samo se nasmijao i dobacio:

- Nisu, nema potrebe. 

- Jesu zato iz Chelseaja, Manchester Uniteda i Sampdorije, njihovi skauti dolaze na utakmicu - poentirao je glasnogovornik Splita Božidar Pavković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju