To je to što me zanima!

Splitsko čudo točno u ponoć! U okolici je haralo nevrijeme, a nebo iznad sv. Duje je gorjelo

Jugo je 'deralo' Splitom posljednja dva dana, a u utorak je počela i kiša prijetiti. Zabrinulo je to navijače Hajduka, a onda se dogodilo pravo čudo točno u ponoć...
Vidi originalni članak

Vakula, kakva će biti prognoza u ponoć?

POGLEDAJTE VIDEO: Gorjelo je nebo iznad Splita

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Na 70. rođendan Torcide, bez obzira što kažu 'babe' i dide, a i ostali koji vrijeme 'vide', vremenske prognoze itekako 'vride', razvedravanje definitivno ide! Pritom ne samo u 'meteosmislu', želim atmosferu manje 'pokislu'! No, u noći, pa i oko ponoći, ako sveti Duje neće pomoći, bez kišobrana će se teško moći - odgovorio je najpoznatiji hrvatski meteorolog Zoran Vakula na pitanje jednog zabrinutog navijača Hajduka. 

Jugo je 'deralo' Splitom posljednja dva dana, a u utorak je počela i kiša prijetiti. Zabrinulo je to navijače Hajduka koji su točno u ponoć, povodom 70. rođendana Torcide, pripremali pravu feštu. A kada je sv. Duje vidio sav taj trud, nije mogao samo promatrati.

Nekoliko sati prije proslave bura je stala, kiša prestala, a navijači su točno u ponoć priredili prizore za pamćenje. Gorjelo je nebo iznad Splita od signalnih raketa, vatrometa i silne pirotehnike, nema tog čovjeka koji nije osjetio trnce, radost, veselje. Emocije su 'tukle' na sve strane jer ovakve trenutke doživite jednom u životu. Bila je to spektakularna proslava rođendana najstarije navijačke skupine u Europi koja je od 1950. godine prva na hajdučkom braniku.

I baš u to vrijeme se dogodilo pravo čudo na nebu. Iznad Splita se stvorilo malo polje vedrine pa su navijači bez smetnji mogli napraviti pravu rapsodiju na splitskom nebu, a u istom trenutku, istočno i zapadno od Splita, su tukli gromovi uz pljuskove. Najveći grad Dalmacije se u tome trenutku našao u uskom polju vedrine između dva kišna oblačna sustava što je pravo čudo obzirom na nepovoljno vrijeme koje je prethodnih dana brinulo Splićane.

U sve se očito odlučio umiješati i sv. Duje te nam omogućio da uživamo u kadrovima za vječnost. 

 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Tresspaser_1 28.10.2020.

    Ono kad 20 godina cekas na trofej pa onda potrosis sve odjednom jer nemas za kaj drugo🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • empatija 28.10.2020.

    strašno, divljaštvo, ozlijeđeni ljudi,požar i dr.Sramotno

  • danibb 28.10.2020.

    Koje gluposti

Komentiraj...
Vidi sve komentare