To je to što me zanima!

Sportaši na burzi: Novac se vrti, a ne drži u čarapi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sve je više sportaša u Hrvatskoj koji imaju vlastite brokere, ulažu u dionice hrvatskih i inozemnih tvrtki te u brojne investicijske fondove po svijetu
Vidi originalni članak

Najbolje je nek’ se novac oplemeni. Sve je bolje samo nek’ ne stoji. Novac je tu da se vrti, a ne da se drži u čarapi, izjavio je nedavno Joško Vlašić, otac splitske heroine Blanke, aktualne dvoranske prvakinje svijeta u skoku u vis.
Stalni pogledi u laptop, nervozno klikanje mišom i on-line provjera svjetskih burzovnih indeksa tijekom priprema u Čatežu. I to je bio jedan od načina života Dade Prše, bivšeg reprezentativca Hrvatske, koji je u Glasgowu 2007. okončao briljantnu nogometnu karijeru.
- Često sam visio na netu i provjeravao stanja na burzama - rekao je bivši “kockasti”.
Ima ih još. Teniski profesionalac Ivan Ljubičić također je “u indeksima”. Međutim, Ljubo ne mora kontrolirati svjetske burze.
- Već godinama ulažem određeni dio novca u strane investicijske fondove. Imam svojeg brokera koji se time zabavlja. Posljednjih godina bilo je dosta dobro i u plusu sam otkad sam ušao u ovaj način zarade. Ulažem otkad sam počeo igrati profesionalni tenis, već dugi niz godina - izjavio je naš Davis Cup heroj, koji je na Touru od 1998. godine.
Pad burzovnih indeksa početkom 2008. godine, “crveni trend” na svjetskim burzama u siječnju i veljači, i Ljubo je osjetio na računu.
- Istina, i kod mene je trenutačno lagana kriza. Ali kad podvučem crtu, u plusu sam. I to je najbitnije. Kako se bliži kraj moje karijere, moram pametno ulagati. I nastavit ću i dalje - zaključio je Ivan, koji će u ožujku skupljati dolare na američkoj turneji u Indian Wellsu i Miamiju. A novac je tu, kako Joško kaže, da se oplemeni...

LJUBIČIĆ: NE ULAŽEM U HRVATSKE DIONICE
Moram priznati da u Hrvatskoj nikad nisam ulagao u dionice. Aida i ja smo otvorili hotel u Opatiji i to je moje prvo veliko ulaganje. Nikad se sam ne bih upustio u trgovanje dionicama, posebice u Hrvatskoj, izjavio je Ivan Ljubičić, najzaslužniji što je Hrvatska osvojila Davis Cup.

VLAŠIĆI KUPILI HT
Nismo ništa posebno, megalomanski ulagali. Kad je Vlada ponudila javnu rasprodaja dionica, javili smo se i kupili pakete HT-a i nešto prije Inine. I to je sve od naših ulaganja u dionice. Dakle, ništa posebno, rekao je Joško Vlašić, otac svjetske prvakinje u skoku u vis, Splićanke Blanke Vlašić.

IVANIŠEVIĆ: SVE ŠTO TAKNEM, ISPADNE KRIVO
Nekad mi se čini da sve što taknem, ispadne krivo. Nisam imao previše sreće s ulaganjima, često se žalio Goran Ivanišević, bivši drugi tenisač svijeta i wimbledonski pobjednik.

PRŠO IZGUBIO ZBOG POTRESA U INDONEZIJI
Dado Pršo dosta dugo ulaže u dionice i to mu je na neki način hobi. Uoči SP-a u Njemačkoj 2006. godine bio je na gubitku na stotine tisuća eura zbog potresa u Indoneziji. Ali je poslije povratio sav uloženi novac.

ACO PETROVIĆ: ŽIVJELE NEKRETNINE!

Ulažem u vlastitu tvrtku i u nekretnine. Dionice me ne zanimaju. Jednostavno više uživam ulagajući u nekretnine, rekao je Aco Petrović, trener Zadra.

ĆIRO: NIJE TO ZA MENE
Ulagao sam u jednu tvornicu čokolade u Švicarskoj i sve izgubio. To je bila dobra škola. Nije to za mene, rekao je Miroslav Ćiro Blažević, trener Zagreba.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare