To je to što me zanima!

Sportske igre mladih: Na Trgu više od tisuću osnovnoškolaca

Uoči samih Sportskih igara mladih, koje će se održati krajem lipnja, krenula je turneja Radosti. Stigla je i u glavni grad. Na Trgu bana Josipa Jelačića skupilo više od 1000 osnovnoškolaca
Vidi originalni članak

Sportske igre mladih najveća su manifestacija za djecu i mlade u cijeloj Europi. Pokrenute su prije 22 godine i organiziraju se u tri zemlje u regiji.

Uoči samih Sportskih igara mladih, koje će se održati krajem lipnja, krenula je turneja Radosti. Stigla je i u glavni grad. Na Trgu bana Josipa Jelačića skupilo više od 1000 osnovnoškolaca. 

Oni su se od ranog jutra natjecali u graničaru i ostalim igrama, a pobjednici su se plasirali na državnu završnicu u lipnju.

Darijo Srna je uz Davora Božinovića, ministra Unutarnjih poslova, bio glavna "faca" na turneji Radosti Plazma Sportskih igara mladih.

Igre se trenutno održavaju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, s namjerom širenja na još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su više od 1.200.000 djece i mladih.

Predsjednik Sportskih igara mladih je Zdravko Marić, koji je natjecateljima poručio da nije važno tko će na kraju biti pobjednik, već da je važno poštenje i da natjecanje bude fer. Centar Zagreba jučer je tako bio u znaku djece.

 

 


 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 03.05.2018.

    A radosti u pm! Za par godina veselit će se u Nekoj državi! Jer ovo nije država!

Komentiraj...
Vidi sve komentare