To je to što me zanima!

Sportski novinari i sportaši opet pomažu, krv dao i Pero Metličić!

U organizaciji splitskih sportskih novinara '4N", Crvenog križa, Splitskog kluba olimpijaca, HNK Hajduka, KK Splita... održana je deseta jubilarna akcija darivanja krvi u kojoj je skupljeno čak 43 doze...
Vidi originalni članak

Jubilarna deseta akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju tradicionalno organizira grupa splitskih sportskih novinara '4N', i ove godine polučila je izniman uspjeh. Akciji koja se održala u SC Gripe odazvalo se 60-ak osoba, prikupljene su 43 doze krvi, što ukupnu brojku darovanih doza u ovih deset godina približava brojci od 400. Posebna vrijednost ovogodišnje akcije je što je čak 15 darivatelja krv dalo krv po prvi puta.

LANAC HUMANOSTI Splitski sportaši i novinari daju krv i spašavaju živote. Možete im se i vi priključiti na Gripama

Akciju su došli podržati veterani Hajduka Boro Primorac, Željko Mijač, Joško Španjić, Mario Osibov, Darko Miladin..., košarkaši Splita Blaž Mesiček i Viktor Šarić, plivačica Edita Grubišić, vaterpolist Hrvoje Akrap te splitski olimpijci Željko Jerkov, Milivoj Bebić, Deni Lušić, Josip Reić i Petar Metličić, koji je po prvi put danas dao krv.

- Iz koje ruke? Iz desne, lijevu ne dam, za svaki slučaj - nasmijao se Metličić, koji za vrijeme aktivne karijere nije davao krv, a ni kasnije zbog sitnijih zdravstvenih problema.

Danas je dao prvi put, a kaže da mu ovo sigurno neće biti zadnji:

- Ovo je samo mali obol, najmanje što možemo svi mi sportaši i ljudi koji su uz sport napraviti. Vjerujem da će se što više sportaša ubuduće pridružiti ovakvim hvale vrijednim akcijama, a ja sigurno hoću.  

Splitski humanitarci za sve koji su se odazvali pripremili su obrok okrijepe i piće, kao i vrijedne poklone sponzora akcije, a najsretniji je na koncu bio Makaranin Marko Beroš (24), koji je kući otišao s dresom Hajdukovog prvotimca Marija Vuškovića.

- Presretan sam, stvarno ste me obradovali, nisam očekivao da ću baš ja biti sretne ruke, ali eto, drago mi je da ste izvukli baš mene - kazao je Beroš.

HUMANITARNA AKCIJA Splitski novinari zajedno sa sportašima donirali tone hrane i preko 130.000 kn za beskućnike

Splitska četvorka do sada je organizirala deset akcija dobrovoljnog darivanja krvi te devet akcija "Tone hrane za splitske beskućnike" tijekom kojih su u suradnji sa splitskim sportašima i klubovima prikupili oko 500.000 kuna pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama.


- Raduje nas ako možemo pomoći a posebna nam je čast što se našim akcijama svake godine pridružuje sve više sportaša i klubova. Iako bi svi mi željeli da se situacija popravi i da za pomoć nema potrebe, nažalost to nije slučaj, i zbog toga se već pripremamo za nove akcije - poručuju iz '4N'.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Žara 18.05.2021.

    čak 43 doze... u Petrinji je recimo jučer prikupljeno 62

  • 18.05.2021.

    Ja sam dao 48 puta sa 32 godine i ko me pita

  • Boksač1 18.05.2021.

    Ovo ste trebali staviti u Plus sadržaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare