Sport

Komentari 6

Sportski novinari i sportaši opet pomažu, krv dao i Pero Metličić!

Sportski novinari i sportaši opet pomažu, krv dao i Pero Metličić!

U organizaciji splitskih sportskih novinara '4N", Crvenog križa, Splitskog kluba olimpijaca, HNK Hajduka, KK Splita... održana je deseta jubilarna akcija darivanja krvi u kojoj je skupljeno čak 43 doze...

Jubilarna deseta akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju tradicionalno organizira grupa splitskih sportskih novinara '4N', i ove godine polučila je izniman uspjeh. Akciji koja se održala u SC Gripe odazvalo se 60-ak osoba, prikupljene su 43 doze krvi, što ukupnu brojku darovanih doza u ovih deset godina približava brojci od 400. Posebna vrijednost ovogodišnje akcije je što je čak 15 darivatelja krv dalo krv po prvi puta.

Akciju su došli podržati veterani Hajduka Boro Primorac, Željko Mijač, Joško Španjić, Mario Osibov, Darko Miladin..., košarkaši Splita Blaž Mesiček i Viktor Šarić, plivačica Edita Grubišić, vaterpolist Hrvoje Akrap te splitski olimpijci Željko Jerkov, Milivoj Bebić, Deni Lušić, Josip Reić i Petar Metličić, koji je po prvi put danas dao krv.

- Iz koje ruke? Iz desne, lijevu ne dam, za svaki slučaj - nasmijao se Metličić, koji za vrijeme aktivne karijere nije davao krv, a ni kasnije zbog sitnijih zdravstvenih problema.

Danas je dao prvi put, a kaže da mu ovo sigurno neće biti zadnji:

- Ovo je samo mali obol, najmanje što možemo svi mi sportaši i ljudi koji su uz sport napraviti. Vjerujem da će se što više sportaša ubuduće pridružiti ovakvim hvale vrijednim akcijama, a ja sigurno hoću.  

Splitski humanitarci za sve koji su se odazvali pripremili su obrok okrijepe i piće, kao i vrijedne poklone sponzora akcije, a najsretniji je na koncu bio Makaranin Marko Beroš (24), koji je kući otišao s dresom Hajdukovog prvotimca Marija Vuškovića.

Marko Beroš

- Presretan sam, stvarno ste me obradovali, nisam očekivao da ću baš ja biti sretne ruke, ali eto, drago mi je da ste izvukli baš mene - kazao je Beroš.

Splitska četvorka do sada je organizirala deset akcija dobrovoljnog darivanja krvi te devet akcija "Tone hrane za splitske beskućnike" tijekom kojih su u suradnji sa splitskim sportašima i klubovima prikupili oko 500.000 kuna pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama.


- Raduje nas ako možemo pomoći a posebna nam je čast što se našim akcijama svake godine pridružuje sve više sportaša i klubova. Iako bi svi mi željeli da se situacija popravi i da za pomoć nema potrebe, nažalost to nije slučaj, i zbog toga se već pripremamo za nove akcije - poručuju iz '4N'.

 

Najčitaniji članci