To je to što me zanima!

Spursi brane naslov pred Lakersima i Celticsima?

U subotu počinje NBA doigravanje, a za najveće favorite za naslov slove pobjednici konferencija i branitelji naslova, koji u 1. kolu idu na Sunse
Vidi originalni članak

Dug i naporan regularni dio NBA sezone je gotov, iza svake momčadi su 82 utakmice. No tek sada slijedi ono najvažnije. Po osam najboljih iz svake konferencije otišlo je u doigravanje, u borbu za naslov prvaka. Najbolja momčad lige dolazi s Istoka. Boston Celticsi lani su imali 24 pobjede, a ove sezone čak 66! Najbolji je to napredak u povijesti lige te šest pobjeda "kraći" učinak od onog legendarne generacije Bullsa iz sezone 1995/96. koja je postavila rekord omjerom 72-10. No činjenica je da je Celticsima bilo lakše nego rivalima sa Zapada. Dokaz? Atlanta je osma na Istoku sa 37 pobjeda, a Golden Stateu doigravanje je pobjeglo iako ima jedanaest pobjeda više!

BOSTON (1) - ATLANTA (8)
Celticsi s Garnettom, Pierceom i Allenom pucaju na naslov prvaka. I zato im Atlanta Hawski ne bi trebali biti preveliki problem. Uostalom, sve tri ovosezonske utakmice Boston je dobio i veliki je favorit u ovom ogledu.

DETROIT (2) - PHILADELPHIA (7)
Kontroverznim porazom od Clevelanda 76ersi su u prvom krugu otišli na Detroit, obrambeno ponajbolju momčad lige. Pistonsi imaju veliko iskustvo iz play-offa, a imaju i bolju momčad od Philadelphije. Hamilton, Billups, Wallace i društvo slavili su dvaput ove sezone, ali dvaput su dobili i Sixersi.

ORLANDO (3) - TORONTO (6)
Orlando je jedno od najugodnijih iznenađenja sezone i lagani su favoriti protiv "europskog" Toronta. Predvođeni dvojcem Howard - Lewis dobili su dvije od tri utakmice u regularnom dijelu sezone, no morat će se dobro pomučiti za ulazak u polufinale Istoka.

CLEVELAND (4) - WASHINGHTON (5)
LeBronu Jamesu i njegovom Clevelandu Wizardsi baš i ne leže. Svatko je ove sezone dobio po dvije utakmice i presudna bi mogla bi Clevelandova prednost domaćeg terena. Lani je LeBron Cavse senzacionalno uveo u finale. Što može ove sezone?.

LA LAKERS (1) - DENVER (8)
Do dolaska Paua Gasola Lakersi su slovili za prosječnu momčad. No kada je Španjolac stigao iz Memphisa, momčad iz LA-a je krenula prema vrhu. U "fotofinišu" su Hornetsimam oduzeli "jedinicu" na Zapadu i Denver bi trebao biti samo zagrijavanje za ono što slijedi...

NEW ORLEANS (2) - DALLAS (7)
Iako se radi o okršaju druge i sedme momčadi Zapadu, neizvjesnosti neće nedostajati. Dallas s Nowitzkim je uvijek opasan, pogotovo otkad je u gradu Jason Kidd. Hornetsi su odlični, ali možda im fali iskustva. Chris Paul je sjajan, David West nadolazeća zvijezda, Peđa Stojaković već konstanta.

SAN ANTONIO (3) - PHOENIX (6)
Najatraktivniji par prvog kruga. Parker, Duncan i Ginobili na Shaqa, Stoudemirea i Nasha, pravi sudar svjetova. San Antonio ima 3-1 protiv Phoenixa u regularnom dijelu, ali doigravanje je uvijek posebna priča. Blagu prednost ipak imaju iskusniji Spursi.

UTAH (4) - HOUSTON (5)
Rocketsi su vlasnici najdužeg niza pobjeda ove sezone (22), ali u zadnje vrijeme igraju promijenjivo. Jednom su dobili Utah ove sezone, dvaput izgubili. Houston je bez Yao Minga, pa će McGrady usamljen na Boozera, Okura, Willimasa...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare