To je to što me zanima!

Spursi poveli 3-1, Heatu treba čudo da obrani naslov prvaka

Treću utakmicu u seriji San Antonio Spursi dobili su nevjerojatnim napadom. U četvrtoj su pokazali da znaju igrati i obranu, pa sad imaju tri meč-lopte za naslov
Vidi originalni članak

Igrači Gregga Popovicha ostvarili su dvostruki break u finalu NBA lige. U noći s četvrtka na petak svladali su Miami Heat sa 107-86, što znači da su dvije gostujuće utakmice finalne serije dobili s ukupno 40 razlike. I to protiv prvaka iz 2012. i 2013.

U prošloj utakmici Spursi su šutirali 76 posto u prvom poluvremenu i pobjegli na 21 razlike do odmora, a ovaj su put obranom zadržali Miami na samo 35 posto šuta i 36 poena, dovoljno za +19 nakon prve dvije četvrtine (55-36). Obrana je bila toliko dobra da je čak i Manu Ginobili uspio blokirati LeBrona Jamesa... 

- Zadovoljan sam kako su igrači nastupili u ove dvije utakmice u Miamiju, ali to je otprilike to. Sad se moramo vratiti kući i opet odigrati na ovoj razini ili čak i bolje - rekao je trener Spursa. 

Kawhi Leonard nastavio je kažnjavati LeBrona Jamesa na obje strane terena. Nakon 29 poena u prošloj utakmici, Leonard je ovaj put zabio 20 koševa i skočio 14 puta, a odlični su bili i Francuzi u crnim dresovima. Tony Parker došao je do 19 poena, a Boris Diaw imao osam poena, devet skokova i devet asistencija.

- Igrali su sjajno i mogu iskreno reći da nitko nije očekivao ovako dobro izdanje Spursa. Bili su stvarno sjajni. Morate im odati priznanje za to - čestitao je protivniku Erik Spoelstra, trener Miamija. 

Dobio je 28 poena od Jamesa, ali i samo dvije asistencije. Najbolji igrač Heata nije imao kome dodavati jer je Dwyane Wade do posljednje četvrtine šutirao 1/10, a na kraju su Wade i Chris Bosh zajedno ubacili tek 22 poena, uz šut iz igre 8/24.

Osim što San Antonio igra dvije od sljedeće tri utakmice u svojoj dvorani, prvu već u noći s nedjelje na ponedjeljak u dva sata po hrvatskom vremenu, Miamiju ni povijest ne ide u prilog. 

Nijedna ekipa nije uspjela okrenuti zaostatak od 1-3 u finalnoj seriji NBA lige, što znači da su Spursi na centimetar udaljenosti od svojeg petog naslova prvaka u posljednjih 15 godina.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • BiTcH pLeAsE 13.06.2014.

    Molio bih korisnika Hank da ni ne pokusava navijati za Spurse dogodine, nove NBA prvake s pravom legendom Tim Duncanom koji je sinoc postao igrac s najvise odigranih minuta i najvise double-double- ova u playoffu ... najjaci je a mali Miami ce ga morati ispratiti na koljenima, i sta znalce kazes na ovu atraktivnu igru Miami-a pa Leonard je u ove dvije sinocne utakmice bio atraktivniji od cijelog Miamija sa svojim zakucavanjima!!! i korisnika koji je ovo napisao.... Naravno da ne mogu Spursi uzeti naslov, vidljivo iz aviona. Ovo nije OKC koji ne zna obranu igrati. Sada igraju sa pravim dečkima i nema šaaanse da naslov uzmu... da mu je oprosten acc ahahah :P samo daj ljudi priznajte , pa sam i Eric je rekao jutros, ovaj SAS igrao fenomenalano... ja ovakav napad odavno nisam vidio... miami ima LeBrona ali SAS je u ove dvije serije tocnije zadnje 2 tekme protiv OKC i ovu seriju predvodio ovaj trojac..... Leonard- Green - Diaw!!... Najjaca klupa najjaca trojka u povijesti kosarke... koji ce jos sljedecu sezonu po ugovorima vjerojatno biti zajedno i nadam se postici najvise pobijeda kao trojka .. jos im ja msm fali 20-ak!

  • wwww 13.06.2014.

    Pisao sam prije finala da Spursi ove godine uzimaju naslov 99% to se i događa,a razloga je tu više od vrhunskoga trenere koji je u Spursima od 1998,do tima koji su tu godinama zajedno i znaju kako osvojit naslov do kvalitetnih igrača s klupe i kad se ta hegemonija posloži dolazimo upravo do ovoga što Spursi na parketu demonstriraju..

  • strmi007 13.06.2014.

    svaka čast,sad po naslov!

Komentiraj...
Vidi sve komentare