To je to što me zanima!

Spušteni na zemlju: Nije ni počelo, a u Ciboni je drama...

Porazi od Cedevite i Radničkog sa 21, odnosno 16 koševa zaostatka valjda je dovoljno dobro upozorenje da Cibonu čeka još jedna rezultatski teška sezona
Vidi originalni članak

Iskreno, današnja Cibona je momčad za sredinu tablice ABA lige. Neven Spahija je veliki trener i vjerujem da će ‘vukovi’ igrati puno bolje, ali mislim da je Final Four predaleko, rekao je Josip Sesar, bivši igrač Cibone.

Porazi od Cedevite i Radničkog sa 21, odnosno 16 koševa zaostatka valjda je dovoljno dobro upozorenje da Cibonu čeka još jedna rezultatski teška sezona. Uostalom, i sam Spahija je nakon debakla protiv Radničkog izjavio da njegova momčad u ovom trenutku vrijedi tek za borbu za ostanak.

- Stvarno smo bili loši. Nedopustivo je kako smo izgledali. Kad ti Radnički u tvojoj dvorani zabije 82 koša to je pitanje ponosa i pristupa - istaknuo je kapetan Marin Rozić.

Možda smo ipak svi mi previše očekivali od Cibone. Čelnici kluba na okupu su ostavili kostur, koji se prošle godine borio za ostanak, a njima su pridodali još Matta Janninga, strijelca koji je prošle godine za Sienu u talijanskoj ligi u prosjeku ubacivao 6,6 koševa po utakmici, a u Euroligi 8,4 koševa po utakmici, i Darka Planinića, još uvijek više vrhunskog talenta nego igrača. I zato je vjerojatno realnija Sesarova procjena o momčadi za sredinu tablice regionalne lige.

- Još se nismo kliknuli, treba nam još malo vremena - kaže Rozić.

Ono što bi Spahiju moralo ipak najviše zabrinuti jest to da su njegovi košarkaši bili puno lošiji od Radničkog i Cedevite u segmentu za koji je smatrao da je Cibonin trenutačni forte, a to je trčanje i fizička sprema. Problem ovosezonske Cibone bit će i obrana. Malo je igrača u momčadi, koji mogu napraviti pritisak na suparnika.

- Vodstvo kluba napravilo je pogrešku u selekciji nakon hrvatske lige. Rezultati su bili odlični, a liga je zapravo slaba i malo ih je prevarila. Bez obzira na sve, kvaliteta Cibone je veća od toga da kod kuće gube 16 razlike od Radničkog - rekao je Sesar.

Krenula ABA liga: Zadar dobio Mađare, uvjerljiv poraz Cibone

Idi na 24sata

Komentari 22

  • podmornicar 08.10.2013.

    Ma da,kao da sam zna pa sam jucer napisa da tribaju cigoni jos najmanje 2 masno placena Amera ako ne i tri,mozda bi Durant dosa,bar vama nije probldm platit takve igrace..samo Lovric da mig Antunovicu ovaj nazove Bandica a doticni posegne u gradsku tj.drzavnu blagajnu i uzme 2-3 milijuna,i onda vas postovat,ma pljuc u celo snobovi

  • marlboro 3 07.10.2013.

    Radnicki je za cibonu uvek bio mocna ekipa, pa ne treba da vam je krivo zbog toga.

  • onaj 07.10.2013.

    @KimYongSung - ja jadna osoba? OK ako ti tako kažeš mora da je tako. -------------- @blueMoon - Cibona će se kao i prošle godine boriti da izbjegne začelje, Kus, Kuridža, Planinić, veteran Žižić, mladi Šarić?? I oni da se bore za naslov?? Daj ljudi budite ozbiljni. I za kraj, da, neka propadne svatko tko ne može poslovati bez naših milijuna! Pratim košarku i obožavam je, ali ovo što se događa u CIboni (lopovluk i mafiju) neću nikada podržati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare