To je to što me zanima!

Spusti se, Luce! Košarkašice vodile, SAD prelomio u četvrtoj

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija debi na Olimpijskim igrama krenula je porazom od SAD-a 81-56. No protiv najjače ekipa svijeta držale su se tri četvrtine
Vidi originalni članak

U šestoj minuti Lucija Ivanković napravila je uspješno polaganje za povijesno vodstvo hrvatske ženske košarkaške reprezentacije protiv SAD-a na Olimpijskim igrama. Scenarij s večerašnje uvodne utakmice na košarkaškom turniru bio je svojevrsni deja vu iz Barcelone 1992. godine, samo što su akteri bili žene.

Baš poput legendarnog polaganja Franje Arapovića na debitantskim Igrama prije 20 godina za vodstvo Hrvatske 24-23 protiv Dream Teama, Luca Ivanković ponovila je povijest zabivši najvećim i jedinim pravim favoritima za olimpijsko zlato za rezultat 23-21.

No košarkašice su otišle i korak dalje povevši još jedanput tricom Jelene Ivezić za 26-23 u drugoj četvrtini. Nakon toga možda bi se očekivao pad hrvatskih košarkašica, no izabranice Stipe Bralića držale su priključak za najboljim košarkašicama svijeta sve do posljednje četvrtine.

Tad je su Amerikanke ubacile u višu brzinu te slomile Hrvatsku serijom 16-0 da bi do kraja utakmice povećali prednost do konačnih 81-56. No bez obzira na uvjerljiv poraz naše košarkašice oduševile su borbenošću i igrom u tri četvrtine.

Najefikasnije Hrvatica bila je Ivezić s 22 koša te Vrsaljko s 19 koševa, dok su najbolje Amerikanke bile Charles sa 14 i McCoughtry s 13 koševa.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra protiv Kine u ponedjeljak 30. srpnja protiv Kine u 10 sati.

Košarkaški turnir, žene, 1. kolo, skupina A:

SAD - Hrvatska 81-56

Idi na 24sata

Komentari 60

  • 2sm3tj65 29.07.2012.

    To su ipak amerikanke...

  • partner 37 29.07.2012.

    Cure su se odlicno drzale i svaka cast na borbenosti i upornosti,mozda je na kraju malo prevelika razlika s obzirom da su osam minuta prije kraja gubile sest razlike,ali ipak cure svaka čast i samo naprijed.Idemo HRVATSKA.

  • Hercegsiroki 28.07.2012.

    dobro su igrali protiv sile, nema šta zamjeriti

Komentiraj...
Vidi sve komentare