To je to što me zanima!

'Spustila se na nivo navijačkog vrijeđanja ili se baš pogubila'

U subotu 16. studenoga hrvatska nogometna reprezentacija igra u Rijeci. Hoće li predsjednica doći na Rujevicu i čuti što joj poručuje njezin grad, navijači Rijeke i riječki dragovoljci i branitelji?
Vidi originalni članak

Političari ono što zaista misle mogu reći samo slučajno ili pod utjecajem nekog 'dopinga'. Inače lansiraju jedino izjave koje - donose glasove.

Uskoro će izbori za najvišu političku dužnost u državi pa su svaka riječ i svako pojavljivanje u javnosti ništa drugo nego: kampanja. U kojoj se k sebi želi pridobiti što više glasača, a u tom se procesu neke riječima 'kupuje', a neke uvrijedi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Već duže živimo eru u kojoj gotovo doslovno svatko može svoje mišljenje prezentirati javno. Pa to čine i javno poznate Riječanke i Riječani kojima se kosa na glavi diže od izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

- Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mojemu srcu - rekla je u utorak predsjednica u Splitu.

Time je šokirala i najviše uvrijedila one koji su u Domovinskome ratu branili Hrvatsku i za Rijeku navijaju otkad znaju za sebe, a okupljeni su u Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata 'Armada Rijeka'.

PREDSJEDNICA VS RIJEKA Prlja iz Leta 3: To je Kolindin gaf, ošamućeni lov na glasove...

Riječani koji su osnivali Armadu, Riječani koji su život na kocku stavili da bi obranili domovinu poručuju i zahtijevaju sljedeće:

- Kao i cjelokupna javnost šokirani smo izjavom predsjednice Republike Hrvatske. Očekujemo da nam objasni što to znači "rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu". Možda ni njoj nije jasno što je željela reći, ali je sasvim jasno što je željela postići: kampanja je u tijeku i predsjednica želi pridobiti glasove s juga u kojem su većinom navijači Hajduka. Ne bi li im se dodvorila prigrlila je Torcidinu navijačku podvalu - kažu Armadini dragovoljci.

- Je li moguće da se predsjednica, s namjerom da dobije glasove u Dalmaciji, svjesno i namjerno spustila na nivo izmišljenog navijačkog vrijeđanja i to još na nacionalnoj osnovi ili se jednostavno pogubila u stresnoj kampanji? Je li moguće da je na Kantridu dolazila navijati za "rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu", a da su joj za to vrijeme u srcu bili Dinamo i Hajduk? Očekujemo odgovore jer mi koji smo pratili Rijeku po svim stadionima i uvijek ćemo voljeti Rijeku kao i našu domovinu Hrvatsku koju smo branili po svim ratištima u Domovinskome ratu, te odgovore zaslužujemo - među ostalim poručuju iz UDVDR Armada Rijeka.

Kada je 2017. na Rujevici gledala utakmicu Rijeke i Osijeka, predsjednica je na dar dobila dres, a na stadion došla u tenisicama sa natpisom klupskog i riječkog gesla 'Krepat ma ne molat'.

Prije tri tjedna na Kastvu je postala i članica HNK Rijeka, a u međuvremenu se na zahtjev Damira Miškovića i HNK Rijeka očitovala o izjavi koju je lansirala s juga.

PREDSJEDNICA SE OPET JAVILA Kolinda se očitovala Miškoviću: Poštovani, krepat ma ne molat!

Riječki kolega Edi Prodan na svojem je Facebook profilu napravio korelaciju predsjedničine navijačke emocije i zvijezde petokrake:

Neurologinja i političarka Ines Strenja koja je i sama bila sudionicom Domovinskog rata kaže "sad se pitam da li smo nas dvije zbilja živjele u istoj zemlji?"...

Brojni su Riječani, očekivano, reagirali na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Vojko Obersnel još se istu večer zapitao o 'veličini rezervoara gluposti':

- Fuj, fuj, fuj, fuj, to bi bio komentar i šokiranost na izjavu predsjednice RH, koja je duboko uvrijedila ne samo građane Primorsko-goranske županije, nego i sve građane zdravog razuma - komentirao je Zamjenik primorsko-goranskog župana, Marko Boras Mandić.

Ogorčen je i riječki vjeroučitelj Marin Miletić koji predsjednici poručuje: 'Kolinda, ti si za nas Riječane politički - gotova'!

U subotu 16. studenoga hrvatska nogometna reprezentacija sa Slovačkom igra odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Euro 2020. - u Rijeci. Hoće li predsjednica doći na Rujevicu i čuti što joj poručuje njezin grad, navijači Rijeke i riječki dragovoljci i branitelji?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 91

  • 29.10.2019.

    A po čemu je to Rijeka više bila ispostava Partizana i Zvezde nego npr.Hajduk. Pa šesdesetih godina prošlog stoljeća su im slali trenere, igrače, proširivali ligu, žmirali na namještanja, samo da Hajduk ne ispadne. Predsjednica jednostavno ne razumije nogomet niti zna išta o njegovoj povijesti na ovim prostorima. Ako se koji klub može nazvati po jugoslovenski obzirom na navijačku bazu onda je to bio Hajduk. Dok Dinamo i Rijeka skoro i nisu imali navijača drugih nacionalnosti za Hajduk se navijalo od Vardara pa do Triglava. Sramota da se predsjednica ovim izjavama spušta na nivo jedne huliganske skupine kakva je Torcida.

  • arow 29.10.2019.

    Ljudi previse vjeruju zutom tisku

  • zemuncevic 29.10.2019.

    Navalile komunjare,udbasi i velikosrbi na našu Predsjednicu jalovo svim i svačim a ona sve popularnija !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare