To je to što me zanima!

Sramota Danske: Španjolci ih dobili 16 razlike u finalu SP-a

Španjolska je po drugi put u povijesti svjetski rukometni prvak. Puno je lakše od očekivanog 'furija' u finalu u Barceloni doslovno ponizila Dance i pobijedila 35-19
Vidi originalni članak

Domaćin Svjetskog rukometno prvenstva novi je svjetski prvak. Španjolska je lakše od očekivanog u Barceloni došla do zlata nakon što je doslovno ponizila Dance pobijedivši ih u finalu 35-19. Bilo je to pravo gaženje od prve do zadnje minute utakmice.

Španjolska je u potpunosti zatvorila danska krila i fantastičnom obranom otvorila prostor za kontre i polukontre koje su kao od šale pogađali odlično raspoloženi igrači Španjolske. U tome su posebno prednjačili Valero Rivera, Joan Canellas i Jorge Maqueda.

Danci su na terenu djelovali potpuno izgubljeni, golmani i obrana nisu bili na razini na kojoj smo ih gledali na ovom prvenstvu. Izbornik Wilbek puno je toga pokušavao, ali danas jednostavno nije imao odgovor za raspoložene Španjolce.

U jednom trenutku Španjolska je čak imala i 18 razlike, ali u samoj završnici Danci su barem malo smanjili ovaj sramotan poraz te je završilo 'samo' plus 16 za 'furiju'.

Najbolji strijelac Španjolske bio je Joan Canellas sa sedam golova, Rivera je zabio šest, Aguinagalde pet. Treba istaknuti i fantastičnog Arpada Šterbika i njegovih 14 obrana. Kod Danaca Søndergaard i Møllgaard zabili su po četiri.

Španjolci četvrti domaćin prvak svijeta

Španjolci su ušli u odabrano društvo domaćina koji su osvojili naslov prvaka. Prije njih to je uspjelo Šveđanima (1954.), Francuzima (2001.) te dva puta Nijemcima (1938. i 2007.).

Danci treći put izgubili u finalu

Danci su i prije dvije godine u Švedskoj izgubili u finale. Tada su bolji od njih bili Francuzi, ali tek nakon produžetaka 37-35. Prvo finale koje su izgubili bilo je 1967. kada su isto u Švedskoj izgubili od Čehoslovačke.

Najteži poraz u povijesti finala

Nikada nijedna momčad nije izgubila s toliko razlikom kao Danci danas od Španjolaca. Najveća razlika dosad bilo je deset razlike 1958. godine kada je Švedska pobijedila Čehoslovačku 22-12. Novi rekord je 35-19.

Idi na 24sata

Komentari 383

  • don-nino 28.01.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • kjhzuizugz 28.01.2013.

    A nitko ne komentira Ceške suce ,koji su nas gazili više od Danaca.

  • matemilo 28.01.2013.

    VJEROJATNO SU SE DANCI KLADILI NA RAZLIKU!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare