To je to što me zanima!

Sramota! Pjevali za vrijeme čitanja Dnevnika Anne Frank

Utakmice nisu mogle proći bez nereda. U Torinu su navijači Juventusa pjevali talijansku himnu tijekom čitanja ulomka te su okrenuli leđa terenu, navijači Lazija prije utakmice su uzvikivali fašističke parole...
Vidi originalni članak

Deseto kolo Serie A obilježila je minuta šutnje i čitanje ulomka iz dnevnika Anne Frank. Povod tome bili su navijači Lazija koji su na utakmici protiv Cagliarija u nedjelju antisemitističkim grafitima zašarali Olimpico i oblijepili ga slikama Anne Frank.

Igrači Lazija su također izašli na teren i zagrijavali se noseći majice s natpisom 'Ne antisemitizmu' i slikom Anne Frank na utakmici s Bolognom.

Isto tako, prije utakmice se čitao ulomak iz dnevnika Anne Frank te su igrači na kraju čitanja zapljeskali. Na stadionu je bilo oko 500 navijača gostujućeg Lazija, ali bez 'ultrasa' koji su bojkotirali utakmicu.

Naravno, utakmice nisu mogle proći bez nereda. Navijači Lazija su prije ulaska na stadion uzvikivali fašističke slogane.

U Torinu su navijači Juventusa pjevali talijansku himnu tijekom čitanja ulomka te su okrenuli leđa terenu, dok je dio Rominih navijača pjevao navijačke pjesme za vrijeme čitanja.

Ulomak je glasio: "Vidim svijet kako se pretvara u divljinu, osjećam grom koji dolazi i koji će jednoga dana uništiti i nas, osjećam patnju milijuna ljudi. Ali opet, kada pogledam nebo, nekako znam da će sve biti u redu, da će okrutnost prestati te da će se mir i spokoj ponovno vratiti."

Anne Frank je postala tragični simbol za sve žrtve Holokausta upravo zbog tog dnevnika kojeg je napisala u Amsterdamu dok se skrivala od nacista u razdoblju između 1942. i 1944. Ona i njena obitelj bili su prevareni, ulovljeni i prebačeni u koncentracijski logor. Anna je preminula s 15 godina. Njen otac Otto preživio je Auschwitz i kasnije je objavio njen dnevnik.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • roundtrain 27.10.2017.

    Od drugog svjetskog rata i holokausta su prošle 72 godine i ne vidim razloga ponovnog izvlačenja iz naftalina groznih činjenica iz te užasne prošlosti u kojoj su bezumni nacisti pobili šest milijuna žida a iz koje, nažalost, židi nisu naučili baš mnogo, te nepravdu i užase koji su im se desili u ww2 na sličan način oni sada iskazuju prema Palestincima, otimajući njihovu zemlju, ubijajući tisuće nevinih Palestinaca civila. Što očekivati kada ti netko otme zemlju kao židi Palestincima, gdje na ukradenoj zemlji židi grade stanove? Da te oštećeni zasipaju pažnjom i ljubavi ili gerilskim ratom??? Bitno je znati da država izrael konstantno ignorira rezolucije UN oko vraćanja otete zemlje Palestincima i zabrane gradnje židivskih naselja ! Uz odobravanje i zaštitu USA u kojoj je izrazito jak židovski lobi, i koji je razlog opstanka izraela do dana današnjeg. Nikada izrael neće imati političku sigurnost i mir dok ne vrati ukradenu zemlju Palestincima. I Palestina i Izrael imaju pravo na opstanak i suživot te obavezno obostrano uvažavanje ali samo u međunarodno priznatim granicama (čitaj, izrael mora Palestincima vratiti otetu zemlju) te međusobnim dogovorom oko Jeruzalema!

  • simunicevdom 26.10.2017.

    Dosta mi je nacista i zidova

  • ja1987 26.10.2017.

    De Židovi naporni ste više idete mi na k....

Komentiraj...
Vidi sve komentare