To je to što me zanima!

Srbi razbili i Talijane, Portoriko preokret odveo u drugi krug...

Srbi su dobili s 92-77, bez imalo problema premda se Italija držala do sredine treće četvrtine. Tada se spustila na 53-55, da bi Srbi  do kraja te dionice digli na +13, a onda pred kraj i do najvećih 90-67
Vidi originalni članak

Iako su mislili da mogu sa Srbima, sve se mane koje ima talijanska reprezentacija jasno isplivale na površinu protiv olimpijskih doprvaka. Konkretno, nedostatak visine da se u reketu bore s Jokićem, Marjanovićem i ostalima prevelik je da bi Talijani uopće ugrozili jedne od najvećih favorita Svjetskog prvenstva koji će očekivano s prvog mjesta u drugi krug.

Srbi su dobili s 92-77, bez imalo problema premda se Italija držala do sredine treće četvrtine. Tada se spustila na 53-55, da bi Bogdanović i Raduljica do kraja te dionice digli Srbe na +13, a onda pred kraj i do najvećih 90-67. Bogdanović je odigrao najbolju utakmicu na turniru s 29 poena, 20 je dodao Jokić, a kad je tako, onda je Srbe jako teško pobijediti. Kod Talijana "igrao" je samo Gallinari (27 p), dok je Belinelli bio vruć samo u prvom poluvremenu.

Poljska prva u četvrtfinale

Portoriko je preokretom pobijedio Tunis (67-64), kojom su se pridružili Španjolskoj kao druga momčad iz skupine C koja će naći u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Kini. 

U dvoboju odigranom u Guangzhouu Tunižani su u posljednje četiri i pol minute ušli s pet koševa prednosti (64-59), ali su do kraja utakmice ostali bez ijednog ubačaja. Portoriko je serijom 8-0, pogodivši dvije trice, ostvario plasman među 16 najboljih reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu. Renaldo Balkman ubacio 14, a David Huertas 10 poena za pobjednike, dok su Tunižane predvodili Salah Mejri i Omar Abada s po 14 poena svaki. 

U skupini A Poljska je s uvjerljivih 80-63 svladala Obalu Bjelokosti pa će reprezentacija koja je zaustavila Hrvatsku na putu prema Svjetskom prvenstvu u drugi krug prenijeti šest bodova. Adam Waczynski sa 16 koševa i Damian Kulig s 14 poena bili su najbolji strijelci Poljaka, dok je Charles Abouo s 23 poena bio najefikasniji igrač utakmice.

U skupinama B i D igrane su utakmice za 3. mjesto i bolji učinak u nastavku natjecanja za plasman od 17. do 32. mjesta. Nigerija je u skupini B s uvjerljivih 108-66 nadigrala Južnu Koreju, dok je u skupini D Angola u produžetku svladala Filipine s 84-81.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Jopa987 04.09.2019.

    Svaka cast susjedi samo naprijed do zlata ak bude srece 🍻

  • BarunMunchausen 04.09.2019.

    Eh da su naši tamo sa Zulom to bi bio show. Prošetali bi Kinom.

  • kajbuljis 04.09.2019.

    Svaka cast srbima al ova kosarkaska natjecanja su smijesna

Komentiraj...
Vidi sve komentare