To je to što me zanima!

Srbi s čak 11 debitanata u Splitu, oslabljen i glavni rival Hrvatske

Najveći udarac za naše istočne susjede jesu ozljede sjajnog braniča Nikole Jakšića te prvog centra Đorđa Lazića, a mogao je biti još jedan, nenadoknadiv točnije, no liječnici su dali zeleno svjetlo najboljem igraču
Vidi originalni članak

Još ne svi, ali mnogi su izbornici već prelomili s kojih će 15 igrača doći na Europsko vaterpolsko prvenstvo u Split. Primjerice, još to nije učinio hrvatski izbornik Ivica Tucak čiji konačan spisak očekujemo u srijedu.

I dok bi hrvatska reprezentacija trebala doživjeti tek promjenu ili dvije u odnosu na Svjetsko prvenstvo (sigurno nema Ante Vukičevića), neki od najboljih doživjeli su ozbiljan remont. Mađarska će, primjerice, u Splitu zaigrati s čak šestoricom novih igrača!

No, puno su bitniji oni koji neće, a to su kapetan Denes Varga, Marton Vamos, Balazs Harai i Tamas Mezei. Njihova mjesta novi izbornik Zsolt Varga upotpunio je s Gyorgyom Aghom, Akosom Konarikom, Gergom Feketeom, Erikom Molnarom, Tonijem Nemetom i Vendelom Vigvarijem. 

KREĆE VATERPOLSKI SPEKTAKL Ovo je Roko, maskota EP-a u Splitu. Na koga vas podsjeća? ITALIJA - HRVATSKA 12-9 Hrvatska pobijedila Srbiju pa za 12 sati igrala novu utakmicu!? Za naslov izgubila od Italije...

U konkurenciji sa Srbijom, Slovenijom i Izraelom Mađari će, jasno, proći skupinu, no ne vidimo je baš i u borbi za medalje. Iznenadili bismo se ako bismo u toj fazi vidjeli i Srbiju koja će imati čak 11 debitanata na europskoj smotri.

Najveći udarac za naše istočne susjede jesu ozljede sjajnog braniča Nikole Jakšića te prvog centra Đorđa Lazića, a mogao je biti još jedan, nenadoknadiv točnije, no liječnici su dali zeleno svjetlo najboljem igraču Dušanu Mandiću. On dolazi u Split, a, sad, koliko će i moći...

Nekompletan će u Split i konkurent Hrvatskoj za prvo mjesto u skupini, Grčka. Olimpijski viceprvaci stižu bez kapetana Ioannisa Fountoulisa te prvog golmana Emanouila Zerdevasa. No, ako se sjetimo što nam je u utakmici za broncu prije mjesec i pol dana napravila njegova zamjena Panagiotis Tzortzatos, nismo sigurni da će im to biti i oveći hendikep.

POGLEDAJTE VIDEO: INTERVJU S IVANOM VITASOVIĆEM - FNC 7

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare