To je to što me zanima!

Nadal prvi put nakon 16 godina poražen u nastupu za 'furiju'

Španjolska je za plasman u polufinale pobijedila Belgiju sa 2-1, iako je najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal doživio svoj prvi pojedinačni poraz na ovom natjecanju
Vidi originalni članak

Tenisači Španjolske posljednji su polufinalisti premijernog izdanja ATP kupa, momčadskog natjecanja 24 reprezentacije, koje se održava u Australiji, a za mjesto u nedjeljnom finalu će se u subotu boriti protiv domaće momčadi, dok će u drugom polufinalu igrati Srbija i Rusija. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Španjolska je za plasman u polufinale pobijedila Belgiju sa 2-1, iako je najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal doživio prvi pojedinačni poraz na ovom natjecanju. Svladao ga je najbolji belgijski tenisač David Goffin sa 6-4, 7-6 (3) i tako odveo meč do odlučujuće igre parova, nakon što je prethodno Roberto Bautista Agut nadigrao Kimmera Coppejansa sa 6-1, 6-4.

Čak 5817 dana Nadal nije izgubio meč za Španjolsku reprezentaciju. Prije 16 godina, u veljači 2004., je izgubio u Davis Cupu od Jirija Novaka.

U parovima je Nadal udružio snage s Pablom Carreno-Bustom, a u vrlo neizvjesnom dvoboju španjolski dvojac je pobijedio Sandera Gillea i Jorana Vliegena sa 6-7 (7), 7-5, 10-7. Belgijci su u desetom gemu drugog seta bili na dva poena do pobjede, ali su izgubili tri gema zaredom te potom s dvije dvostruke pogreške pomogli suparnicima na putu do trijumfa u odlučujućem 'tie-breaku'.

NOVO NATJECANJE ATP kup: Dominantni Australci i Rusi, naši na terenu u subotu

Srbija je u četvrtfinalu sa 3-0 nadigrala Kanadu. Dušan Lajović je sa 6-4, 6-2 bio bolji od Felixa Auger-Aliassimea, dok je Novak Đoković zapečatio plasman u polufinale svladavši Denisa Shapovalova sa 4-6, 6-1, 7-6 (4). U revijalnom dvoboju parova su Viktor Troicki i Nikola Čačić pobijedili Petera Polanskog i Adila Shamasdina sa 6-3, 6-2.

U subotu, od 1 sat iza ponoći po srednjoeuropskom, za finale će se boriti Srbija i Rusija, a od 8.30 sati trebao bi započeti polufinalni dvoboj Australije i Španjolske.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • blokirani_lovac 10.01.2020.

    Zasto Rogera nema ???

  • 10.01.2020.

    Svakom nizu dođe kraj.....Realno 4 najjače reprezentacije došle do polufinala,iako sam ima neke nade da bi mi mogli doći do ove faze,ali kada Ćorić ne može uhvatiti 3 gema u setu,a Čilić ne stabilan kakav je drugačije nije niti moglo završiti .Eto limitirani Belgijci(koji nisu ništa jači od nas) zamalo izbacili Španjolce....

Komentiraj...
Vidi sve komentare