To je to što me zanima!

Sin Ive Nakića odlučio: Igrat će za maminu domovinu, Srbiju

Mario (17) je sin riječkog košarkaša Ive Nakića koji je igrao u Ciboni i Partizanu. Veliki je talent kojeg je već uzeo madridski Real, a izgleda da će, poput Luke Dončića, zaigrati za maminu domovinu
Vidi originalni članak

Ivo Nakić (52) je riječki košarkaš kojeg su užasi devedesetih zatekli u Beogradu. Po odlasku iz Rijeke dvije je godine bio u Ciboni pa 1986. dobio i prihvatio poziv beogradskog Partizana.

U Beogradu se nije samo 100% igrački afirmirao i osvajao trofeje nego i zaljubio, zasnovao obitelj. Sin Mario ima 17 godina, povukao je tatin košarkaški gen, a o kolikom se talentu radi svjedoči činjenica da ga je iz Partizana u Madrid privukao veliki Real.

Španjolci pamte kako su u dresu svoje repke htjeli Luku Dončića no najbolji europski košarkaš odrastao je u Sloveniji (mama Slovenka, tata Srbin) i odlučio igrati za maminu državu, za Sloveniju s kojom je postao prvak Europe. Danas je NBA zvijezda, u Dallas Mavericksima.

No izgleda kako će Španjolci opet ostati kratkih rukava, ali Srbi neće. Mario Nakić može birati za koga će igrati, Hrvatsku, Srbiju ili Španjolsku, a po svemu sudeći i on će kao Dončić odabrati reprezentaciju države u kojoj je odrastao tj. majčinu domovinu, u ovom slučaju - Srbiju.

Na Twitteru je srpski izbornik i europska košarkaška legenda Saša Đordević objavio fotografiju sa Marijom i objavu "Sve čestitke, sine....čekamo te", a mladi Nakić mu je uzvratio sa:

- Hvala puno, selektore!

Dakle, priča je gotova. Dečko će igrati za Srbiju.

Tata Ivo europski je prvak bio i sa Cibonom 1985. i s Partizanom 1992. Mama Zorica prije udaje za Ivu Nakića bila je u vezi sa poznatim jugoslavenskim tj. srpskim tenisačem Slobodanom Živojinovićem  s kojim ima sina Filipa. Živojinović se kasnije oženio sa Fahretom Jahić poznatijom kao Lepa Brena.

Filip ima 34 godine i svoju obitelj s kojom živi u Madridu pa je bio velika pomoć polubratu Mariju kojem je u aklimatizaciji na Španjolsku i Madrid pomagao i Luka Dončić.

Hoće li Mario Nakić postati klasa Dončićeve, apsolutne svjetske kategorije, tek ćemo vidjeti, ali talent je ogroman, a sada je jasno da će Dončićevim putem ići i kada je odabir reprezentacije u pitanju. Dečko je odabrao: maminu domovinu.

Nek' mu je sa srećom... Osim kad naleti na Hrvatsku!

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 03.06.2019.

    Dečko je izabrao jaču i bolju reprezentaciju, izabrao je kao sportaš ono što je bolje za njegovu karijeru. Bravo! A zlonamjerni komentari govore samo o onima koji ih pišu.

  • aleksandar.marinkovic777@gmail 26.05.2019.

    20 godina i ..... traje.

  • NUSKNVP 24.05.2019.

    Obojica igraju za svoju domovinu. I Dončić za Sloveniju i Nakić za Srbiju. Rođeni i odrasli u Sloveniji, odnosno Srbiji. Šta je nejasno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare