To je to što me zanima!

Srbi zabranili kosovsku himnu, taekwondoisti odbili nastupiti

Kosovo je član međunarodnog olimijskog odbora te svjetske i europske taekwondo federacije. Ovo je grubo kršenje propisa, rekao je prvi čovjek kosovskog saveza...
Vidi originalni članak

Kosovski sportaši bili su najavljeni na Balkanskom prvenstvu u taekwondou u srpskom Zrenjaninu. Domaćini su im poručili kako se mogu natjecati samo bez himne i obilježja, nakon čega je Kosovo odustalo od prvenstva, a predsjednik kosovskog taekwondo saveza Nuhi Gaši poslao je pismo na adrese međunarodnog olimpijskog odbora te svjetske i europske taekwondo federacije.

- Kosovski taekwondo savez od svibnja 2015. godine punopravni je član svjetske i europske federacije kao i međunarodnog olimpijskog odbora. Samo tri dana prije početka prvenstva obavijestili su nas kako se ne možemo natjecati pod našom zastavom i himnom koje nam garantira članstvo u navedenim organizacijama - naveo je u pismu predsjednik kosovskog saveza Nihi Gaši.

- Dok naši sportaši dijele pozitivne vrijednosti i preko sporta pokazuju moć zajedništva, srpska taekwondo federacija zabranjuje im natjecanje i tretira ih kao da nisu jednaki s ostalima. Različite poruke iz Srbije ovih dana podigle su mržnju, a srpski teakwondo savez prekršio je etičko kodeks i statut svjetske taekwondo federacije. Takvo prvenstvo se ne bi smjelo održati - dodao je Gaši.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 024komentator 15.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • 024komentator 15.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • croaticum 04.12.2015.

    Zasto im ne posaljete dron sa zastavom i himnom, ono na nogometnoj utakmici je bio nenadmasan hit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare