To je to što me zanima!

Srbija i Škotska podijelile su bodove u skromnoj predstavi

Preostali susret skupine A, u kojoj se u kvalifikacijama za SP-u Brazilu, nalazi i Hrvatska, između reprezentacije Škotske i Srbije završio je skromno, bez golova
Vidi originalni članak

Škotska i Srbija svoje su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu otvorile remijem. U posljednjem susretu prvog kola skupine A dvije su reprezentacije u Glasgowu odigrale tek 0-0.

Hrvatska i Belgija pobjedama u svojim ogledima, nad Makedonijom i Walesom, predvode skupinu s tri boda, dok su Srbija i Škotska uzele po jedan.

Susret na Hampden Parku protekao je bez previše uzbuđenja i nadasve bez golova u tek skromnoj izvedbi u svom prvom nastupu u novom ciklusu kvalifikacija, kako za Škotsku tako i za Srbiju.

Prvo je poluvrijeme donijelo usporen tempo u kojem se domaćin zatvorio u svoju polovicu igrališta. Nastavak je ipak donio pokoju priliku i  nešto otvoreniju igru. Zaprijetili su prvo Škoti koju su loptu nakon  centaršuta poslali malo preko gola Stojkovića, a potom su priliku promašili i gosti. Kolarov je udarac završio pokraj lijeve vratnice.

Oba su izbornika situaciju pokušala uzdrmati  izmjenama, ali ni to nije urodilo plodom te je na semaforu sve do isteka 90. ostalo tek 0-0.

Uzbuđenje je u završnici donio tek pokušaj Dušana Tadića koji se našao posve sam pred golmanom Škotske, ali njegov je udarac završio u rukama iskusnog McGregora. Kad god bi jedna reprezentacija zaprijetila stigao bi odgovor druge. Tako je nakon šanse Tadića Forrest uposlio Stojkovića, ali i tu je priliku za gol zaustavio srpski golman.

Škotska i Srbija morale su se zadovoljiti podjelom bodova. Peta je to utakmica za Sinišu Mihajlovića koji još uvijek s reprezentacijom nije uspio upisati pobjedu. 

Drugo kolo skupine A igrat će se u utorak 11. rujna. Hrvatska će na noge Belgiji, dok će Srbi bodove ovog puta tražiti protiv Walesa. Škoti će ovog puta u Glasgowu ugostiti reprezentaciju Makedonije.

Izbornici žale zbog bodova, ali to je tek prva utakmica

- Pomalo sam razočaran jer sam se nadao pobjedi. Mislim da smo učinili dovoljno za pobjedu jer u međunarodnim utakmicama ponekad su dovoljne dvije ili tri prilike, a mi smo ih imali i dvostruko od toga, ali događa se i ovakav kraj. Sveukupno mislim da smo igrali dosta dobro i pokazali određeni napredak - žali za propuštenim prilikama izbornik Škotske Craig Levein.

Vidno razočaran bio je i Siniša Mihajlović.

- Nadao sam se pobjedi, ali dobar je i nerješen rezultat.Kada se sve zbroji mogu biti zadovoljan rezultatom. Primjetio sam i strah među igračima, ali prva je utakmica kvalifikacija i sve je to normalno. Svjesno ulazimo u rizik s mladim igračima kako bismo stvorili tim za budućnost - zaključio je Mihajlović kojeg sada očekuje ogled sa Walesom.


Kvalifikacije za SP, skupina A, 1. kolo:

Škotska – Srbija 0-0

Redoslijed: 1. Belgija 3, 2. Hrvatska 3, 3. Srbija 1, 4. Škotska 1, 5. Makedonija 0, 6. Wales 0

Idi na 24sata

Komentari 140

  • jaha 09.09.2012.

    srbi će tu i tamo nekom otkinut bod

  • miki36 09.09.2012.

    gledao sam tekmu pa ono je katastrofa......nezz kak igraju belgijaci al nasa tekma i srbija skotka je bila katastrofa! mislim da imamo sanse biti prvi al sve cemo da vidimo!

  • Jedinstveni 09.09.2012.

    Bravo za Srbiju ! Hrvatska gubi u Skotskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare