Obavijesti

Sport

Komentari 140

Srbija i Škotska podijelile su bodove u skromnoj predstavi

Srbija i Škotska podijelile su bodove u skromnoj predstavi
6

Preostali susret skupine A, u kojoj se u kvalifikacijama za SP-u Brazilu, nalazi i Hrvatska, između reprezentacije Škotske i Srbije završio je skromno, bez golova

VIDEO

Škotska i Srbija svoje su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu otvorile remijem. U posljednjem susretu prvog kola skupine A dvije su reprezentacije u Glasgowu odigrale tek 0-0.

Hrvatska i Belgija pobjedama u svojim ogledima, nad Makedonijom i Walesom, predvode skupinu s tri boda, dok su Srbija i Škotska uzele po jedan.

Susret na Hampden Parku protekao je bez previše uzbuđenja i nadasve bez golova u tek skromnoj izvedbi u svom prvom nastupu u novom ciklusu kvalifikacija, kako za Škotsku tako i za Srbiju.

Prvo je poluvrijeme donijelo usporen tempo u kojem se domaćin zatvorio u svoju polovicu igrališta. Nastavak je ipak donio pokoju priliku i  nešto otvoreniju igru. Zaprijetili su prvo Škoti koju su loptu nakon  centaršuta poslali malo preko gola Stojkovića, a potom su priliku promašili i gosti. Kolarov je udarac završio pokraj lijeve vratnice.

Oba su izbornika situaciju pokušala uzdrmati  izmjenama, ali ni to nije urodilo plodom te je na semaforu sve do isteka 90. ostalo tek 0-0.

Uzbuđenje je u završnici donio tek pokušaj Dušana Tadića koji se našao posve sam pred golmanom Škotske, ali njegov je udarac završio u rukama iskusnog McGregora. Kad god bi jedna reprezentacija zaprijetila stigao bi odgovor druge. Tako je nakon šanse Tadića Forrest uposlio Stojkovića, ali i tu je priliku za gol zaustavio srpski golman.

Škotska i Srbija morale su se zadovoljiti podjelom bodova. Peta je to utakmica za Sinišu Mihajlovića koji još uvijek s reprezentacijom nije uspio upisati pobjedu. 

Drugo kolo skupine A igrat će se u utorak 11. rujna. Hrvatska će na noge Belgiji, dok će Srbi bodove ovog puta tražiti protiv Walesa. Škoti će ovog puta u Glasgowu ugostiti reprezentaciju Makedonije.

Izbornici žale zbog bodova, ali to je tek prva utakmica

- Pomalo sam razočaran jer sam se nadao pobjedi. Mislim da smo učinili dovoljno za pobjedu jer u međunarodnim utakmicama ponekad su dovoljne dvije ili tri prilike, a mi smo ih imali i dvostruko od toga, ali događa se i ovakav kraj. Sveukupno mislim da smo igrali dosta dobro i pokazali određeni napredak - žali za propuštenim prilikama izbornik Škotske Craig Levein.

Vidno razočaran bio je i Siniša Mihajlović.

- Nadao sam se pobjedi, ali dobar je i nerješen rezultat.Kada se sve zbroji mogu biti zadovoljan rezultatom. Primjetio sam i strah među igračima, ali prva je utakmica kvalifikacija i sve je to normalno. Svjesno ulazimo u rizik s mladim igračima kako bismo stvorili tim za budućnost - zaključio je Mihajlović kojeg sada očekuje ogled sa Walesom.


Kvalifikacije za SP, skupina A, 1. kolo:

Škotska – Srbija 0-0

Redoslijed: 1. Belgija 3, 2. Hrvatska 3, 3. Srbija 1, 4. Škotska 1, 5. Makedonija 0, 6. Wales 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...