To je to što me zanima!

Srce za Hajduk, ali nitko ne daje potrebni novac

Poznati stanovnici Splita nude svoje rješenje u spašavanju Hajduka. Svi su suglasni da ga se ne smije gurnuti u stečaj i preseliti iz Splita
Vidi originalni članak

Hajduk je u posljednjim trenucima izbjegao katastrofu, a krah tog nogometnog simbola bio bi neopisiv udarac, i to ne samo za regiju. Anketa među poznatim Splićanima potvrdila je kako njihova srca redom kucaju za Hajduk i kako ni pod koju cijenu ne bi dopustili stečaj i ispadanje u 3. ligu. Svi se slažu kako klubu treba vratiti stari sjaj, no većina ih ne zna kako to učiniti. Samo je proslavljeni trener Tomislav Ivić spreman ponuditi svoj model izlaska iz krize, a privatizaciju i preoblikovanje kluba prema Zakonu o sportu većina načelno vidi kao model izlaska iz krize.
Estradne zvijezde Hajduk doživljavaju kao nešto više od sportskog kluba, oni u Hajduku vide simbol Splita i Dalmacije, koji nipošto ne bi smio izgubiti ugled, dok su poduzetnici puno pragmatičniji, oni su redom za privatizaciju i za poznatog vlasnika koji će uložiti novac i na taj način pomoći klubu.
Izvjesno je kako je aktualno stanje na Poljudu takvo da nešto pod hitno treba promijeniti, no na kraju su, u poplavi različitih mišljenja, kad je Hajduk u pitanju, za sve anketirane samo tri stvari neupitne: Hajduk nitko i nikad ne bi smio preseliti iz Splita, ne bi mu smio promijeniti ime, niti ga gurnuti u stečaj i niži rang.
Čist obraz kluba s gotovo stogodišnjim ugledom za nikoga nema cijene. Zar je doista klub svoj 100. rođendan mogao dočekati u 3. ligi?


ŽELJKO KERUM

Hajduk mora u privatizaciju. Druge mu nema, jer ni jedan poduzetnik neće uložiti svoj novac ako nema kontrolu nad ulaganjem. Ja nisam zainteresiran za ulaganje u Hajduk u ovim okolnostima.



TOMISLAV IVIĆ

Hajdukov dug nije velik i lako se može vratiti. Nudim recept koji bi lako i bezbolno ozdravio Hajduk za četiri mjeseca. Stečaj ne dolazi u obzir, Hajduk ima uvjete da bude bolji od mnogih klubova.

DRAŽEN MUŽINIĆ
Model Hajdukova izlaska iz krize je privatizacija po modelu Bayerna, čiji je vlasnik čitava Bavarska. Hajduk ima puno navijača koji bi mu pomogli. Stečaj nije rješenje, jer Hajduk to nije zaslužio.

IGOR ŠTIMAC

Svi želimo da Hajduk što prije stane na noge, no odgovor kako to napraviti je za ministarstva i odvjetnike, a ne za široku javnost. Jedno su naše želje, a drugo je ono što zakon omogućava.

ANTE NOSIĆ
Protiv sam stečaja jer nas, zbog nedorečenosti zakona, vodi u neizvjesnost. Zato smo radije platili nego riskirali ispadanje u 2. ili 3. ligu. Grad treba voditi brigu o Hajduku.

ŽELJKO JERKOV
Stečaj ne znači gašenje kluba, nego ozdravljenje. Sve smo dogovorili u HNS-u i Hajduk sigurno ne bi ispao iz 1. lige, a pošto to skupštinari nisu shvatili, oni su odlučili poći svojim putem.

TONČI HULJIĆ
Treba donijeti Zakon o sportu i privatizirati klub, a vlasnik bi trebao biti pojedinac, a ne grupa ljudi. Nisam zainteresiran jer sam u drugim projektima. Tome se treba posvetiti 100 posto.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Dadolino 13.03.2008.

    jebeš hajduk

  • ubuntu 13.03.2008.

    samo neka se privatizira ta rupa bez dna pa neka ulaže ko god želi ...

  • god of war 12.03.2008.

    šteta što je veliki hajduk u ovakvoj situaiji..jer,da je uprava bila ona prava,poštena,a ne mafija,klub bi dogura daleko...a ne ovako,samo kradu di god mogu.....šteta....

Komentiraj...
Vidi sve komentare