To je to što me zanima!

Japan uz sreću i sudačku pomoć u drugi krug! Hrvatska više ne može prenijeti sva četiri boda...

Japan je u drugom poluvremenu imao +5, a onda Angola pronalazi na klupi Tatija koji je vraća u igru, u 55. minuti čak je i povela, no u završnici se bolje snašao Japan i prošao dalje
Vidi originalni članak

Japan uz Hrvatsku i Katar putuje za Kairo prema drugom krugu Svjetskog prvenstva. U maloj drami, trećoj za Japance na ovom turniru, prvi su put oni izvukli sretni kraj dobivši Angolu 30-29 u izravnom dvoboju za prolazak. Šteta baš za dobru Angolu, za koju smo navijali jer njena nam je pobjeda mogla otvoriti mogućnost da, pobijedimo li i mi Katar, ponesemo maksimalna četiri boda u sljedeću fazu. Ovako ćemo u najboljem slučaju tri. Trebalo bi i to biti dovoljno za četvrtfinale prema kojem gledamo.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski rukometaši o sebi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Japan se potvrdio nakon povijesnog remija s Hrvatskom i egal-utakmice s Katarom koju je izgubio u zadnjoj minuti. Da ovu s Angolom na vrijeme odvede na svoj mlin, pomogla mu je sreća i malo sudačke pomoći u paketu. Nevjerojatno je koliko se Japancima u prvom poluvremenu lopti odbilo ravno u ruke nakon promašaja za drugu šansu koju su, jasno, pretvorili u gol. Barem četiri.

Angolce, oslabljene za jako dobrog ljevaka Pestanu koji se ozlijedio protiv Hrvatske, uz sve su to usporili i suci koji ih slali na hlađenje za svaki dodir. Četiri puta u prvom dijelu, od toga tri prekršaja u rukometnim knjigama ne bi nikada trebala biti za isključenje. A nevini Japanci, eto, nisu dobili nijedno u prvih 30 minuta nakon kojih su imali 16-12 upravo zbog spomenutih detalja.

Još Angolcima nije išlo dvaput zaredom ni sa sedam metara, pa su se Japanci digli na +5. Međutim, na klupi Angola pronalazi Tatija koji je sam igrao i dovukao je do šanse. U 55. minuti Afrikanci su čak i poveli 28-27, ali kada je glava počela raditi svoje, nisu se snašli. Dvojbena će ostati i odluke četiri minute do kraja kada su suci u borbi za loptu Motokija i Ferreire isključili, jasno, Angolca i otvorili Japancima put prema drugom krugu. Ferreira je u krvi izašao s terena. Japan je očito ovo morao dobiti...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • spane 19.01.2021.

    MORAT ĆEMO PONOVITI GRADIVO I IGRATI BRZO I S KONTRAMA KAO NEKAD.tAKO IGRA JAPAN NPR.Červarova šetnja i uz izuzetne majstore ne pomaže.Ako nastavimo tako,borit ćemo se,ali za 17-o mijesto!?

  • 19.01.2021.

    nazalost po nas, katar nosi sva 4 boda u dr krug

  • Duringthewar 19.01.2021.

    Niste suce spominjali kad je njima nepravedno oduzet još jedan napad, iz kojeg su mogli zabit gol za pobjedu

Komentiraj...
Vidi sve komentare