To je to što me zanima!

Sreća prati hrabre: Majstorski Cicin potez za veliki preokret!

Ulaskom Schife, 'modri' dobivaju na skok igri u napadu. Stoper postaje 'sidrun', ubačaji preko bokova imaju metu i odmah to stvara šansu Dinamu koju Ćorić nije iskoristio. Ipak, u 87. minuti Cico slavi...
Vidi originalni članak

Da bi jedan klub napravio velike stvari, potrebna mu je snažna i smirena logistika koja zna kada, kako i koji potez povući. U kvalitetnom vođenju utakmice glavnu ulogu igra iskustvo, odnosno 'njuh' trenera koji zna 'opipati' puls svoje i protivničke momčadi na terenu.

Zlatko Kranjčar definitivno pripada kategoriji prekaljenih stručnjaka koji poznaju sve tajne trenerskog zanata. Dokazao je to večeras u najvažnijem trenutku, u utakmici sezone za prvaka Hrvatske koji je uspio konačno skinuti skalp protiv momčadi koju 'modri' nisu pobijedili u pet njihovih službenih međusobnih okršaja.

Činilo se da je sve gotovo, da će Austrijanci ponovo ispasti fatalan protivnik za našeg prvaka. Vodio je Salzburg od 22. minute golom Lazara, no kako je vrijeme odmicalo, padali su s koncentracijom i snagom, a Dinamo je sve više pritiskao čuvajući loptu. Međutim, izostala je konkretnost u napadu i Cico je reagirao.

U 83. minuti čini možda i ključan potez dosadašnjeg dijela sezone: uvodi stopera Gordona Schildenfelda umjesto srednjeg veznog Domagoja Antolića i to - u napad.

Potez je to koji je vjerojatno kod mnogih laika stvorio upitnike nad glavom i pitanje: 'Pa što ovaj radi, dovraga?!'

Znao je iskusni lisac Kranjčar što radi, itekako. Primjetno je bilo kod šanse Fernandesa u 70. minuti da domaći stoperi Duje Ćaleta-Car i Martin Hinteregger nisu naročito sinkronizirani u kretnjama, odnosno da nisu maksimalno sigurni na visokim loptama.

Ulaskom Schife, 'modri' dobivaju na skok igri u napadu. Stoper postaje 'sidrun', ubačaji preko bokova imaju metu i odmah to stvara šansu Dinamu koju Ćorić nije iskoristio. Ipak, u 87. minuti Cico slavi. Njegov potez urodio je plodom, Dinamo se vratio u igru za skupine Lige prvaka.

Petar Stojanović je precizno ubacio s desne strane, Schifo idealno postavljen između dva domaća stopera loptu prenosi glavom do Juniora Fernandesa koji iskosa, uz malo sreće, pogađa za izjednačenje.

Dinamo se čitavog susreta u Austriji doimao fizički spremnijom momčadi, a poslije izjednačenja Čileanca osnažili su i po psihološkom planu što se manifestiralo golom Hilala Soudanija u 95. minuti. Bio je to totalni nokaut austrijskog prvaka koji i dalje gladno čeka na ulazak u skupine Lige prvaka.

Tamo će od jeseni igrati naš prvak najviše zahvaljujući 'doktorskom' potezu dokazanog rutinera Cice Kranjčara.

Naravno, postoji i ona druga strana 'medalje' jer su 'plavi' imali vidljivih problema u nekim fazama utakmice, no to je nešto čime se Dinamov stožer treba 'zabaviti' prije nego krene show najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja u hrvatskoj metropoli.

Istini za volju, Dinamo je večeras imao sreće koja je sastavni faktor u sportu, no sreću treba znati isprovocirati.

Cico je znao.

Idi na 24sata

Komentari 156

  • zera 25.08.2016.

    Ma koji potez imao je sreću i to je to

  • krpa91 25.08.2016.

    Majstor,genijalac iskusan lisac?!?! Na kojim ste vi drogama ljudi moji? Pa taj cico je panjina veca od panjdzukica, budala kakve nema.. pa nije ovo 3. seoska liga pa da stavljas najjaceg igraca napred pa nek se gura i nek stopa loptu drugima. pa kolko je schifo golova dal u svojoj karijeri???? ja zbrgljavec sam u Spickovini jedno poslijepodne dal vise golova nego on u cijeloj karijeri (pod tim mislim i golove na treningu kaj je dal). "prenosi loptu glavom do Juniora.." pa da je taj gol neko snimal kalkulatorom vidlo bi se da je panjina skocil da bude pucal al slucajno je lopta otisla prema fernandesu koji je imal srece kaj je to zabil isto ko i ja dok sam na cesti nasel 200 kuna i isel ih zapit. summa summarum (sta sam pametan kruh te hebo) imali smo pun k srece s tim golom za izjednacenje a vi s 24 sata bi trebali smanjiti malo te droge. IDEM BRANIT ZLOSELA, POZZZ DO SLUSANJA

  • kozaribok 25.08.2016.

    Bravo za Dinamo,bravo za Cicu,bio je igračina ,kuži i igru i sve,dobar je i trener,a mi u Hajduku imamo Pušnike ,pa malo malo 4 komada sad u zadnje vrijeme dobijemo.Ali ok nije ovdje tema sad Hajduk,svaka čast Dinamu,i baš sam sretan zbog njihovog plasmana u L.P.

Komentiraj...
Vidi sve komentare