To je to što me zanima!

Srednjoškolska pulska futsal ekipa osvojila svjetsko srebro

Dečki su pokazali svoju kvalitetu na cijelom turniru, a zaustavio ih je tek jaki Brazil koji je doslovno pomeo sve pred sobom. I muška i ženska momčad obranile su naslov svjetskih prvaka iz 2016. Naše cure su osme
Vidi originalni članak

Hrvatski srednjoškolci drugi su na svijetu u futsalu. Iako se učenicima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule Brazil pokazao kao prevelik zalogaj, zasluženo su osvojili srebro.

U četvrtfinalu su svladali Tursku (3-2), a u polufinalu Francusku (2-0). Brazil im je s 10-0 ipak očekivano očitao lekciju jer su se dosad pokazali kao neprikosnoveni favoriti. Uvjerljivim pobjedama protiv Izraela u polufinalu (6-2) i Italije u četvrtfinalu (12-2) samo su potvrdili što su najavili u grupnom dijelu natjecanja koje su završili gol razlikom 33-3.

Ništa manje dojmljive nisu bile ni njihove sunarodnjakinje, koje su također ponijele titulu svjetskih prvakinja. Obje ekipe obranile su naslov prvaka iz 2016. Djevojke su također već u grupnom dijelu s gol razlikom 23-1 najavile da ne zaostaju za muškom ekipom. U finalu su slavile nad Turkinjama rezultatom 5-1. 

Naše djevojke iz Srednje škole Koprivnica završile su na osmom mjestu izgubivši sve tri utakmice u teškoj grupi s Brazilom, Italijom i Belgijom. 
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 21.03.2018.

    Bravooo deckii!!

  • čoviksjuga 21.03.2018.

    Bravo dečki. Očito u školama igramo bolji nogomet nego u HNL-u !

Komentiraj...
Vidi sve komentare