To je to što me zanima!

Srezali broj klubova u ABA ligi, Hrvatska ima tri predstavnika

Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedeonija imat će po jednog predstavnika, Srbija tri kao i Hrvatska, a još dva mjesta klubovima iz država s najboljim koeficijentom
Vidi originalni članak

Na Skupštini regionalne košarkaške ABA lige odlučili su da od iduće sezone u natjecanju sudjeluje 12 umjesto 14 klubova. Uveli su i juniorsko natjecanje te Superkup.

To znači da će Srbija i Hrvatska imati po tri kluba, a Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedeonija po jedan. Još dva mjesta pripast će klubovima iz država čiji su klubovi u sezoni 2016/17. ostvarili najbolje koeficijente, odnosno, Srbiji i Crnoj Gori. 

Već sad je jasno da će se u sezoni 2017/18. u regionalnoj ligi boriti Cedevita, Zadar, Cibona, Olimpija, Budućnost, MZT, Mornar i Igokea, dok će preostala četiri mjesta iz Srbije biti određena na osnovu plasmana u ligi.

U odnosu na prošlu sezonu neće biti Krke i Karpoš Sokolija. Skupština je navela i da pokreće Superkup  "sa željom da postane tradicija i da okuplja najbolje ekipe", ali ne navode druge detalje. 

Skupština lige odlučila je i da tijekom iduće sezone organizira turnire za igrače do 19 godina, a ocijenila je kako je za razvoj košarke u regiji "neophodno u što kraćem roku" pokrenuti drugu ABA ligu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Armin van Buuren 23.05.2017.

    Pa realno i zaslužujemo (i dalje) imati 3 kluba.Ja sam čitao prije par dana da su Cibona,Cedevita i Zadar predlagali da ABA liga bude "zatvorena" kao što je slučaj u NBA-u,a koliko vidim po ovome nema tih naznaka da bih se to moglo realizirati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare