Obavijesti

Sport

Komentari 2

Srezali broj klubova u ABA ligi, Hrvatska ima tri predstavnika

Srezali broj klubova u ABA ligi, Hrvatska ima tri predstavnika
1

Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedeonija imat će po jednog predstavnika, Srbija tri kao i Hrvatska, a još dva mjesta klubovima iz država s najboljim koeficijentom

VIDEO

Na Skupštini regionalne košarkaške ABA lige odlučili su da od iduće sezone u natjecanju sudjeluje 12 umjesto 14 klubova. Uveli su i juniorsko natjecanje te Superkup.

To znači da će Srbija i Hrvatska imati po tri kluba, a Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedeonija po jedan. Još dva mjesta pripast će klubovima iz država čiji su klubovi u sezoni 2016/17. ostvarili najbolje koeficijente, odnosno, Srbiji i Crnoj Gori. 

Već sad je jasno da će se u sezoni 2017/18. u regionalnoj ligi boriti Cedevita, Zadar, Cibona, Olimpija, Budućnost, MZT, Mornar i Igokea, dok će preostala četiri mjesta iz Srbije biti određena na osnovu plasmana u ligi.

U odnosu na prošlu sezonu neće biti Krke i Karpoš Sokolija. Skupština je navela i da pokreće Superkup  "sa željom da postane tradicija i da okuplja najbolje ekipe", ali ne navode druge detalje. 

Skupština lige odlučila je i da tijekom iduće sezone organizira turnire za igrače do 19 godina, a ocijenila je kako je za razvoj košarke u regiji "neophodno u što kraćem roku" pokrenuti drugu ABA ligu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju