To je to što me zanima!

Srna: Bili smo opasniji, ali smo primili dva strašno glupa gola

Trebamo još jednu pobjedu da osiguramo prolazak u nokaut fazu natjecanja. Mogu samo reći da je bila čast biti sudionik ovakve utakmice, rekao je kapetan Šahtara
Vidi originalni članak

Kapetan ukrajinskog nogometnog prvaka i hrvatske reprezentacije Darijo Srna smatra da njegova momčad nije zaslužila ostati praznih ruku kod europskog prvaka Chelseaja u sklopu 4. kola skupine E Lige prvaka.

Londonski sastav slavio je s 3-2, a pobjednički pogodak postigao je Nigerijac Victor Moses u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

- Situacija je sada jako komplicirana, jer i Chelsea ima sedam bodova (kao i Šahtar). To nikako nije dobro za nas - rekao je Srna te nastavio.

- Igrali smo jako dobro, stvarali smo puno izglednih prilika, ali sreća nam je okrenula leđa. Bili smo opasniji od Chelseaja, ali primili smo tri pogotka, od čega su pak prva dva bila jako glupa! Treći, za koji također nemam objašnjenja, smo primili nakon što je glavom zabio jedan od najnižih igrača na terenu (177cm)! No, sada više nije ni bitno. Trebamo još jednu pobjedu da osiguramo prolazak u nokaut fazu natjecanja. Mogu samo reći da je bila čast biti sudionik ovakve utakmice – zaključio je "kraljević" Šahtara Srna.

Di Matteo: Zaslužili smo pobjedu; Lucescu: Neka misle da su ju zaslužili

Dramatičnu utakmicu odigrali su sinoć Chelsea i Šahtar na Stamford Bridgeu u 4. kolu skupine E Lige prvaka. Slavio je na kraju aktualni europski nogometni prvak s 3-2 golom Victora Mosesa u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

- U smislu tajminga postizanja pobjedničkog gola možemo se složiti da je bio prisutan element sreće. Bio je to praktički posljednji udarac na utakmici. Ali mislim da smo zaslužili pobjedu. Napravili smo puno toga i pritisnuli naše dobre protivnike, posebice u prvom poluvremenu kada smo zabili dva gola – rekao je Di Matteo.

Nakon 4 kola Chelsea ima 7 bodova, isto kao i Šahtar, dok je Juventus treći s bodom manje. U posljednja dva kola Chelsea će gostovati kod Juventusa i dočekati posljednjeplasirani Nordsjaelland.

- Trebaju nam bodovi iz zadnje dvije utakmice, a pobjeda u zadnjoj sigurno. Mislim da će biti ključna posljednja međusobna utakmica između Šahtara i Juventusa.

Šahtarov trener Mircea Lucescu priznao je kako je poraz u posljednjim sekundama ostavio gorak okus.

- Bilo je bolno. Naš vratar napravio je neke nevjerojatne pogreške, a mi smo pogriješili kod trećeg gola jer su Chelseajevi igrači vrlo visoki i snažni i nismo im smjeli dati priliku za udarac iz kornera. Sudac je također napravio pogrešku jer je dosudio tri minute nadoknade, a ne tri minute i 30 sekundi. Nije smjelo biti kornera i utakmica je trebala biti gotova – rekao je Lucescu.

Na upit za komentare iz redova Chelseaja kako je njihova pobjeda zaslužena, rumunjski je strateg dodao:

- Ako u Chelseaju vole reći da su pobijedili zasluženo, neka to govore. Ali mi mislimo da smo igrali bolje. Naš svaki nogometaš je pokušavao zabiti gol. Mislim da smo bili bolje organizirani i da smo imali više prilika za gol.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Jon_Snow 08.11.2012.

    SHAKHTAR je odigrao odličnu utakmicu. Dati Chelsea-u dva gola je za svaku pohvalu. Mislim da bi podijela bodova bila najpravednija po prikazanom na terenu.

  • ludzbunjen 08.11.2012.

    nevjerojatno, šahtar je imao igru i šanse za pobjedu. golman im je gori od kelave, a stoperi tvrdoglavo vraćaju loptu golmanu i tako prime sva tri gola. to je pomanjkanje nogometne inteligencije. čudim se treneru šahtara da ih nije upozorio i naučio da se lopta ne vraća golmanu, osim u nuždi.

  • Makaay_Yazhnam 08.11.2012.

    Još jedan dokaz da Chelsea nije mjesto na krovu Europe... ostvaruju puno bolje rezultate nego što igraju... Mislim, dođe ti jedan Shaktar (stvarno mislim samo dobro o tom klubu) i maltene vodi igru na tvom terenu... pa Chelsea može biti prezadovoljan sa trenutnim učinkom u skupini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare