To je to što me zanima!

Srna: Ne mogu vjerovati što su Rusi tražili. Šaljite ih u zatvor!

Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, danas direktor nogometa u ukrajinskom Šahtaru, apelirao je na englesku, talijansku i njemačku ligu da omogući registraciju igrača iz ratom pogođene zemlje
Vidi originalni članak

Ruski nogometni savez kandidirao se za domaćinstvo Eura 2028. i 2032., potvrdila je to i Uefa, što je razbjesnilo bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Darija Srnu (39).

- Ne mogu vjerovati da su to tražili. Samo zbog tog pitanja svi moraju u zatvor! Pa oni se šale, poludjeli su i žive u nekom svom svijetu. Dugo su živjeli u svom svijetu, ne u našem - kazao je Srna, direktor nogometa u Šahtaru, za britansku televiziju ITV.

POGLEDAJTE VIDEO: Šahtar je pomogao pogođenoj Banovini

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uefa i Fifa omogućile su igračima ukrajinskih klubova da pronađu nove sredine izvan prijelaznog roka, ali neke europske lige za njih su ipak ostale zatvorene.

- Uefa i Fifa nas štite, a Engleska nije otvorila prijelazni rok kako bi registrirala igrače, kao ni Italija ni Njemačka. To nije način na koji treba pomoći ukrajinskim igračima. Do danas su pomogle samo Uefa i Fifa, ne Engleska - rekao je Srna i dodao:

- Kakvog smisla ima otvaranje prijelaznog roka ako drugi savezi, uključujući i Premier ligu, ne žele primiti te igrače? To nema smisla. Nije dovoljno samo govoriti, netko treba učiniti nešto konkretno da pomogne ukrajinskom nogometu i njenim igračima. Ne vidim konkretne stvari od Italije, Njemačke ili Premier lige.

PLAVO SRCE Dinamo nastavlja pomagati: Stiglo još mladih Ukrajinaca

Ukrajinsko je prvenstvo stalo, a utakmica reprezentacije protiv Škotske u play-offu za Svjetsko prvenstvo, kao i eventualni finale protiv Walesa, odgođeni su vjerojatno za lipanj.

- Javlja nam se puno menadžera koji žele iskoristiti situaciju i odvesti nam igrače besplatno. Ovaj rat žele koristiti kao prednost. Na kraju neće uspjeti jer smo zaštićeni od Uefe i Fife do 30. lipnja. Korak po korak i sve će biti dobro i bit će mir. To što nam rade nije humano, nije profesionalno, ali naći ćemo način da ih pobijedimo.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Indijanac/prvi 28.03.2022.

    Kao prof sportas bi trebao biti neutralan jer za tebe politika nije... prihvatio bi ove tvoje srceparajuce izjave da si iste koristio za onu "pravdu" sa zapada koja je devastirala na desetke drzava i glumi Boga.....budući da si pristran u osudama jedne strane.. to govori vise o tebi .

  • Rosa56 27.03.2022.

    Srna mi je najdrazi Hrvatski nogometas, njegov slobodnaci se rijetko vidaju. Super covijek posebno mjesto u Hrvatskoj. A ovi sto pljuju po njemu neka se stide , nadam se da nisu Hrvati. Voli ga Ukraina njegova rijec vrijedi vise nego pola politicari 

  • billi Galeb 26.03.2022.

    Moj srna u cemu je problem,ako je rusija pozeljela biti domacin EP 2028 ili 2032. Vidite u tome i je problem zato Rusi ovo i rade jer takvi kao ti ih zele zbrisat s lica zemlje. Daleko je 28,a jos dalje 32 do tada ce ameri pokrenut na desetine novih ratova,oces i za njih traziti sankcije????

Komentiraj...
Vidi sve komentare