Sport

Komentari 23

Srna: Ne mogu vjerovati što su Rusi tražili. Šaljite ih u zatvor!

Srna: Ne mogu vjerovati što su Rusi tražili. Šaljite ih u zatvor!

Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, danas direktor nogometa u ukrajinskom Šahtaru, apelirao je na englesku, talijansku i njemačku ligu da omogući registraciju igrača iz ratom pogođene zemlje

Ruski nogometni savez kandidirao se za domaćinstvo Eura 2028. i 2032., potvrdila je to i Uefa, što je razbjesnilo bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Darija Srnu (39).

- Ne mogu vjerovati da su to tražili. Samo zbog tog pitanja svi moraju u zatvor! Pa oni se šale, poludjeli su i žive u nekom svom svijetu. Dugo su živjeli u svom svijetu, ne u našem - kazao je Srna, direktor nogometa u Šahtaru, za britansku televiziju ITV.

POGLEDAJTE VIDEO: Šahtar je pomogao pogođenoj Banovini

Uefa i Fifa omogućile su igračima ukrajinskih klubova da pronađu nove sredine izvan prijelaznog roka, ali neke europske lige za njih su ipak ostale zatvorene.

- Uefa i Fifa nas štite, a Engleska nije otvorila prijelazni rok kako bi registrirala igrače, kao ni Italija ni Njemačka. To nije način na koji treba pomoći ukrajinskim igračima. Do danas su pomogle samo Uefa i Fifa, ne Engleska - rekao je Srna i dodao:

- Kakvog smisla ima otvaranje prijelaznog roka ako drugi savezi, uključujući i Premier ligu, ne žele primiti te igrače? To nema smisla. Nije dovoljno samo govoriti, netko treba učiniti nešto konkretno da pomogne ukrajinskom nogometu i njenim igračima. Ne vidim konkretne stvari od Italije, Njemačke ili Premier lige.

Ukrajinsko je prvenstvo stalo, a utakmica reprezentacije protiv Škotske u play-offu za Svjetsko prvenstvo, kao i eventualni finale protiv Walesa, odgođeni su vjerojatno za lipanj.

- Javlja nam se puno menadžera koji žele iskoristiti situaciju i odvesti nam igrače besplatno. Ovaj rat žele koristiti kao prednost. Na kraju neće uspjeti jer smo zaštićeni od Uefe i Fife do 30. lipnja. Korak po korak i sve će biti dobro i bit će mir. To što nam rade nije humano, nije profesionalno, ali naći ćemo način da ih pobijedimo.

Najčitaniji članci