To je to što me zanima!

Srna: Nema šanse da napustim brod prvi! Ovo je moja druga zemlja i 3. rat kroz koji prolazim

Poznavajući sebe, uvijek sam bio prvi u liniji. Nema šanse da prvi napustim ovaj brod. Ovo je moja, naša druga država, dati ćemo sve od sebe da bude mir i da ne širimo paniku. Zahvalio bih se svim ljudima koji šalju poruke i zovu.
Vidi originalni članak

Proslavljeni hrvatski nogometaš Darijo Srna (39) i nekadašnji kapetan 'vatrenih' godinama je igrao u Šahtaru, a sada je sportski direktor u klubu iz Donjecka. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon eskalacije rusko-ukrajinskog rata 2014. godine, nogometaši Šahtara preselili su se u Kijev te pet godina ne igraju u Donjecku i Donbass Areni, koja je stradala pod teškom artiljerijom. Domaće utakmice igrale su se u Harkivu, udaljenom 250 kilometara, dok je od sredine 2020. Kijev postao Šahtarov dom.

- Sigurno da nije bilo ugodno, probudili su me zvuci sirene oko 4:30 ujutro. Situacija nije baš dobra, ali tu smo se skupili ima nas dosta Hrvata, Držimo se skupa, na vezi smo s ambasadom i čekamo daljnje upute - rekao je Darijo Srna na RTL-u Danas pa dodao:

- Trenutačno smo u hotelu, cijeli stručni stožer. Poznavajući sebe, uvijek sam bio prvi u liniji. Nema šanse da prvi napustim ovaj brod. Ovo je moja, naša druga država, dati ćemo sve od sebe da bude mir i da ne širimo paniku. Zahvalio bih se svim ljudima koji šalju poruke i zovu.

Srna je istaknuo da mu je izrazito teško gledati ratom pogođenu Ukrajinu u kojoj je do sada poginulo najmanje 40 ukrajinskih vojnika i desetak civila. 

- Teško, nisam mogao zamisliti da ćemo se naći u ovoj situaciji. Ovo je treći rat u mojem životu. Moramo biti jaki, nemamo drugog izbora. Sada je u pitanju cijela Ukrajina, situacija nije dobra - rekao je. 

Srna je u kontaktu s bivšim hrvatskim reprezentivcem Ognjenom Vukojevićem koji je pomoćni trener Dinama iz Kijeva. 

- Čujemo se svakih 20 minuta, danas smo razmišljali čak da krenemo i sami, ali to je veliki rizik. Opet ponavljam, nemamo drugog izbora nego biti mirni i ne širiti paniku. Trebali smo u subotu početi prvenstvo, sve je poremetilo ovo što se dogodilo noćas - zaključio je Srna.

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA O INVAZIJI UKRAJINE:

Idi na 24sata

Komentari 33

  • wooly 25.02.2022.

    Na kojoj je on to liniji bil ,onoj Zet-a za Črnomerec

  • miljac mimi 25.02.2022.

    Br SRNA bio i ostao gospodin

  • the.king 25.02.2022.

    sad na Dobro jutro Hrvatska dr.prica...pobjegao bi on da moze

Komentiraj...
Vidi sve komentare