Sport

Komentari 3

Treneri i nogometaši Šahtara zapeli u kijevskom hotelu! 'Situacija je ozbiljna, molite se'

Treneri i nogometaši Šahtara zapeli u kijevskom hotelu! 'Situacija je ozbiljna, molite se'

Ne može rat trajati 20 godina. Ovo mi je već drugi puta u životu, tako da sa sigurnošću mogu reći da su zdravlje i mir dvije najvažnije stvari koje možete imati u životu, rekao je Darijo Srna

U ranim jutarnjim satima krenula je ruska invazija na Ukrajinu! Prizori su stravični, diljem ukrajinskih gradova odjekuju eksplozije, civili bježe u strahu za životom...

Rusko-ukrajinski sukob na svojoj su koži osjetili i brojni nogometaši, ponajviše Šahtara, koji već pet godina ne igra u svojem Donjecku i Donbass Areni, koja je stradala pod teškom artiljerijom. Prvo je Šahtar, čiji je direktor proslavljeni hrvatski nogometaš Darijo Srna, domaće utakmice igrao u Harkivu, udaljenom 250 kilometara, dok je od sredine 2020. Kijev postao Šahtarov dom.

Ukrajinsko nogometno prvenstvo je logično, prekinuto, a prema informacijama kojima raspolaže SportMediaset, u jednom kijevskom hotelu dramu proživljavaju glavni trener Šahtara Roberto De Zerbi, nekoliko drugih članova stožera te nekolicina igrača! Među njima je i Brazilac Junior Moraes, koji se javio na Instagramu.

- Situacija je ozbiljna i zapeli smo u Kijevu čekajući rješenje za izlazak. Nalazimo se u hotelu. Molite se za nas - poručio je preko Instagram priče.

Samo dan prije službenog napada Rusije na Ukrajinu, direktor Šahtara Darijo Srna osvrnuo se na cjelokupnu situaciju u razgovoru za Marcu.

- Molim se za povratak kući svaki dan. Sve moje stvari su i dalje tamo. Nadao sam se da će sukob ubrzo završiti. Ne može rat trajati 20 godina. Ovo mi je već drugi puta u životu, tako da sa sigurnošću mogu reći da su zdravlje i mir dvije najvažnije stvari koje možete imati u životu. Djeca se moraju vratiti u škole - naglasio je.

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA O INVAZIJI UKRAJINE:

Najčitaniji članci