To je to što me zanima!

Srna opet najbolji stranac u Ukrajini: Tu završavam karijeru

"Otišao bih samo za neku bajoslovnu ponudu velikog kluba iz vrha euro nogometa. No, 99 posto sam uvjeren da ću ovdje završiti karijeru, tu sam istinski sretan"
Vidi originalni članak

Davne 2003. godine Darijo Srna otišao je u Donjeck. Kao i mnogima prije njega, ideja je bila da se u Šahtaru afirmira, a onda proda na 'zapad' u neki veći klub. Vjerojatno nije ni slutio da će mu Ukrajina postati drugi dom. Srna je postao kapetan, navijači ga obožavaju, a Šahtar se pretvorio u europski moćan klub. Ove sezone su ušli među 16 u Ligi prvaka, a 2009. su osvojili Europsku ligu. Srna je ovih dana doživio novo priznanje, drugu godinu zaredom proglašen je najboljim strancem ukrajinske lige po izboru struke, novinara i navijača. 

- Jako sam sretan tim priznanjem. Osjećam veliko poštovanje na terenima širom Ukrajine. Ponosan sam što sam kapetan u tako velikom klubu - rekao je hrvatski reprezentativac za Sportske novosti.

Srnu vrebaju mnogi klubovi, ali on je uvjeren da će karijeru završiti u dresu Šahtara.

- Rekao sam davno da bih otišao samo za neku bajoslovnu ponudu velikog kluba iz vrha europskog nogometa. No, 99 posto sam uvjeren da ću ovdje završiti karijeru koji postaje veliki 'euroklub', a gdje supruga, kćerka i ja sretno živimo. Ne znam što bih više tražio kad imam tako puno. U pitanju je osjećaj sreće, ljudi me istinski poštuju. Ukrajina je moja druga domovina i mislim da sam time sve rekao...

Idi na 24sata

Komentari 11

  • lane umiljato 15.12.2010.

    svaka čast srna, stvarno si ljudina to je dokaz da ti novci nisu najbitnija stvar u životu.

  • ToniCro 15.12.2010.

    Srninko Ukrajinče!

  • gaabri 15.12.2010.

    Dario puno srece i zdravlja vdimo se u ukrajini za evropsko kad podignes jos jedan pokal pobjednika evropskog prvaka sa Hrvatskom

Komentiraj...
Vidi sve komentare