To je to što me zanima!

Srpska tenisačica (17) ispisala je povijest novog tisućljeća...

Danilović je prva tenisačica rođena u ovom tisućljeću koja je osvojila WTA turnir. Također, ona je prva igračica nakon Andree Jaeger i 1980., koja je turnir osvojila kao lucky loser
Vidi originalni članak

Srpski ženski tenis dobio je novu zvijezdu. Mlada Olga Danilović osvojila je svoj prvi WTA turnir u karijeri, svladavši u finalu Moskve domaću predstavnicu, njezinu vršnjakinju Anastasiu Potapovu 7-5, 6-7 i 6-4.

Danilović je prvo morala proći kvalifikacije da bi igrala u glavnom turniru, ali izgubila je od Španjolke Badose Gilbert u drugom kolu kvalifikacija. Međutim, nakon nekoliko otkaza upala je u turnir i probila se sve do finala.

Na tom putu pobijedila je polufinalisticu Wimbledona, Juliu Goerges, a onda je preživjela triler protiv Potapove. U drugom setu kod 5-4 na prvu meč-loptu napravila je dvostruku pogrešku pa izgubila set. U trećem setu nekoliko puta imala je break zaostatka, ali uspjela se vratiti i na kraju slaviti.

Danilović je prva tenisačica rođena u ovom tisućljeću koja je osvojila WTA turnir. Također, ona je prva igračica nakon Andree Jaeger i 1980., koja je turnir osvojila kao lucky loser. Njezin trener je bivši španjolski tenisač Alex Corretja, na čijoj akademiji i trenira.

Nakon što su Ana Ivanović i Jelena Janković žarile i palile svjetskim tenisom prije desetak godina, Olga je najavila da bi u skoroj budućnosti mogla zauzeti njihovo mjesto.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Eva Maras 07.08.2018.

    Svaka čast, ali mnoge tenisačice u njenim godinama zamjene slova T za P i od sjajnih mogućnosti ostane samo talent.

  • Izabran 30.07.2018.

    Sad će krenuti "najgore" godine za curice poput nje.. kad shvati da ima i lijepših stvari od tenisa 💅

  • P0WK 30.07.2018.

    Cestitke. Samo da nadodam da osvojen jedan turnir i to jos obicni atp nije nista za pretpostaviti da ce i biti zvijezda tenisa, nemam nista protiv da uspije, ali... pogotovo u zenskom tenisu. Bilo je vec puno puta tenisacica ispod 20 koje dodu daleko i na grand slamima pa ih dalje vise nikad ne vidimo ni blizu. Tipa zadnje Bouchard ili Osaka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare