To je to što me zanima!

Srpski igrači zgrozili su Kosovo zastavom nakon poraza na SP-u

Ova poruka je došla samo nekoliko dana nakon što su kosovske vlasti odlučile da će novčano kažnjavati građane  koji imaju automobile s registracijskim oznakama kosovskih gradova koje je izdao srpski MUP
Vidi originalni članak

Srpski nogometaši su nakon poraza od Brazila na SP-u u Katru u četvrtak u svlačionici izvjesili zastavu s porukom "Nema predaje". Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sporne zastave koju su navijači pokazali i na tribinama.

Ta poruka vezena je uz srpske stavove prema neovisnosti spram Kosova. Nije poznato tko je objesio zastavu u svlačionici. Poruka iz srpske svlačionice, ali i stadiona dodatno je zgrozila kosovsku javnost.

- Kosovski nogometni savez osuđuje agresivan postupak Srbije na SP-u. Turnir bi trebao biti manifestacija radosti i jedinstva i slati poruke nade i mira, a ne poruke mržnje. Pozivamo Fifu da reagira - poručili su iz Kosovskog nogometnog saveza.

Ova poruka je došla samo nekoliko dana nakon što su kosovske vlasti odlučile da će novčano kažnjavati građane  koji imaju automobile s registracijskim oznakama kosovskih gradova koje je izdao srpski MUP.

JAVLJANJE IZ DOHE VIDEO 'Vatreni' odradili trening uoči Kanade, Vlašić trčao sam

Čelnici Srbije i Kosova nisu u ponedjeljak na sastanku u Bruxellesu došli do rješenja koje bi uklonilo napetosti zbog najave kosovske strane da će početi kažnjavati vlasnike vozila sa srpskim tablicama na sjeveru Kosova, objavio je ranije danas visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

Borrell je odgovornost za neuspjeh današnjih razgovora pripisao Kurtiju. Kosovski premijer, pak, tvrdi "sa žaljenjem" da je odgovorna EU, konkretno Borrell.

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • MatijaKezele 25.11.2022.

    S čim se vi bavite ko i kad su Srbi se bunili za slavlje golova Švicarske...

  • snakefinger 25.11.2022.

    Kosovo nikad nece biti priznato kao normalna država. Imat ce malo bolji status nego Sjeverni Cipar .

  • 25.11.2022.

    odma ih izbaciti sa SP-a i zabraniti im do daljnjega nastup i njima i svim srpskim sportasima sve dok se ne opamete i oni i njihovi politicari….

Komentiraj...
Vidi sve komentare