To je to što me zanima!

Srpski kanal Arena Sport prenosit će igru 'vatrenih'

Arena Sport sa sjedištem u Beogradu ekskluzivno će prenositi gostujuće utakmice naše nogometne reprezentacije. HTV nije prvi put ostao bez prava
Vidi originalni članak

Srpska televizija Arena Sport otkupila je prava prijenosa gostujućih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, a nacionalna televizija i još je jednom ostala kratkih rukava. Nakon što su na novi sportski kanal, koji će u Hrvatskoj početi emitirati u jesen, prešli HTV-ovi sportski komentatori Željko Vela i Marko Šapit, sportski urednik Bruno Kovačević svim snagama pokušava od njih otkupiti ta prava. Razgovori sa šefom kuće Vukom Mitrovićem još traju, a Kovačević je optimističan i vjeruje da će 'vatreni' zaigrati na HTV-u. A Arena Sport bi u slučaju nagodbe mogla masno zaraditi.
Nedavno je nacionalna tv kuća izgubila pravo prijenosa španjolskog 'el clasica', a Arena Sport koja je susret između Reala i Barcelone prenosila, zahvaljujući IPTV platformi MAXtv-a nakratko se 'ukazala' i u Hrvatskoj.  HTV-u ovo nije prvi put da ostaje bez prava prijenosa nacionalnih vrsta. Gostujuće kvalifikacijske utakmice 'vatrenih' za SP 2006. prenosio je RTL, ali i za europske dvije godine kasnije. Da ne spominjemo SP u rukometu 2009...
Doznaje se da Arena Sport ima i ambicioznijih planova. Namjerava ući u utrku za prijenos Eura 2012. godine, no navodno program namjeravaju emitirati samo putem MAXtv-a, dok će drugima ostati nedostupan.
Sportski kanal inače ima otkupljena prava za mnoge atraktivne sportske događaje kao što su Liga prvaka, Europska liga, Primera i Serie A. Na Areni Sport mogu se pratiti i razne druge sportske događaje kao što su NFL, grčka nogometna liga, COPA sudamericana, atletika, košarka, rukomet, automoto sport i boks.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • TheChosenOne 16.07.2010.

    Plaćamo pretplatu, a oni nam ne mogu pruštit da gledamo repku... užas

  • areljano 16.07.2010.

    nije istina da sve utakmice bosne prijenosi obn,ja nebi imao nista protiv da prenosi rtl ii nova -tv svejedno samo da prenose hrvatske postaje ,da nemoram gledat srpski tv program !!!!

  • zolee 16.07.2010.

    tako, neka HRT ostane bez svega

Komentiraj...
Vidi sve komentare